ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ξεσπά ο αδερφός Βάιου για το σβήσιμο των ονομάτων στο Σύνταγμα: «Συγκλονίστηκα – Αλλοιώνουν τη μνήμη των ανθρώπων μας»

Ο άτυχος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο στο έγκλημα των Τεμπών

Ξεσπά ο αδερφός Βάιου για το σβήσιμο των ονομάτων στο Σύνταγμα: «Συγκλονίστηκα – Αλλοιώνουν τη μνήμη των ανθρώπων μας»

Ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του Βάιου που σκοτώθηκε στο έγκλημα των Τεμπών, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (29/2), είπε πως συγκλονίστηκε από την απόφαση να σβηστούν τα ονόματα των νεκρών από το Σύνταγμα στις 23:30 το βράδυ και υποστήριξε πως «αλλοιώνουν και τη μνήμη των ανθρώπων μας».

«Περίμενα ότι θα ήμουν προετοιμασμένος αλλά κανείς δεν μπορεί να προετοιμαστεί για αυτό το πράγμα. Εχθές ήταν στα Τέμπη οικογένειες με τις οποίες αγκαλιαστήκαμε για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο. Ο πόνος είναι τεράστιος…», ανέφερε.

«Αυτό που με συγκλόνισε είναι ότι το βράδυ που ήμασταν 11:30 το βράδυ στα μνήματα και διαβάζαμε τους ανθρώπους μας, εκείνη την ώρα έσβησαν τα ονόματά τους έξω από τη Βουλή. Την ίδια στιγμή που έγινε η σύγκρουση, που εμείς ήμασταν στα μνήματα επάνω, αυτοί έσβησαν τη μνήμη τους.

Αναρωτιέμαι πώς διαφέρει αυτό από την αλλοίωση του χώρου. Όχι μόνο αλλοιώνουν τον χώρο αλλά πλέον αλλοιώνουν και τη μνήμη των ανθρώπων μας», είπε ο Βαγγέλης Βλάχος.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Δήμου Αθηναίων, πως τα ονόματα σβήστηκαν επειδή κάθε βράδυ περνάει το πλυστικό, ο κ. Βλάχος είπε: «τις ίδιες δικαιολογίες μας έχουν πει για όλες τις υπόλοιπες ενέργειες, πως κάποιος άλλος έπρεπε να το κάνει, δεν το είδαμε, το ξεχάσαμε. Το ίδιο είπαν και για το μπάζωμα, το ίδιο είπαν για τα βίντεο της εμπορικής που σβήστηκαν».

Σβήστηκε το βίντεο με την φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Ο κ. Βλάχος είπε πως έχει γίνει αίτημα για να πάρουν οι συγγενείς το βίντεο με τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Αυτά δεν έπρεπε να τα ζητήσουμε εμείς. Αυτεπάγγελτα… Μιλάμε για πραγματογνώμονες. Η χώρα έπρεπε να έχει μια ειδική ανεξάρτητη αρχή που θα έπρεπε να τα διερευνήσει από την πρώτη στιγμή.

Οι Αρχές έπρεπε αυτεπάγγελτα να κατασχέσουν όλα τα στοιχεία: ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train, υπουργείο. Δεν έγινε αυτό. Όταν ζητήσαμε τα βίντεο των αμαξοστοιχιών μας δόθηκαν μόνο της επιβατικής και για την εμπορική είπε πως χρειάστηκαν να σβηστούν γιατί δεν ζητήθηκαν και πέρασε ο χρόνος. Είναι απαράδεκτο αυτό», τόνισε.

«Κατανοώ και δέχομαι την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου που ζητά να λυθούν όλες αυτές οι απορίες, οι καταγγελίες. Δυστυχώς πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως κατέστρεψαν ανεπανόρθωτα στοιχεία και θα συνεχίσουμε να ρωτάμε “γιατί” για πάντα», επεσήμανε.

«Είχαν ήδη καεί ζωντανά»

Ο Βαγγέλης Βλάχος είπε πως στο βίντεο με τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια, «στο σημείο εκείνο, εκείνη τη στιγμή, τα παιδιά που ήταν εγκλωβισμένα είχαν ήδη καεί ζωντανά. Δεν θα είχαν καεί ζωντανά αν δεν υπήρχε η έκρηξη και η φωτιά που είναι περίεργη και δεν θα έπρεπε να συμβεί».

«Ο κ. Καποτόρτο της Hellenic Train είπε πως είχε βάλει πραγματογνώμονα από τις πρώτες στιγμές για τη φωτιά. Είδαμε πως από την πρώτη στιγμή η Hellenic Train είχε αποφασίσει για το σενάριο με το έλαιο σιλικόνης και αυτό πέρασε στα επίσημα πορίσματα. Πλέον αυτό καταρρίπτεται. Είναι σημαντικό πως στο βίντεο είχαν ήδη καεί κορίτσια ζωντανά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.