ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης γιος του δολοφονημένου βουλευτή στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Συναντήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης γιος του δολοφονημένου βουλευτή στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του δολοφονηθέντος βουλευτή της ΕΔΑ στη Θεσσαλονίκη το 1963, συστρατεύεται με το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γρηγόρης Λαμπράκης, πέρασε χθες το κατώφλι της Βουλής και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν να συστρατευτεί με το ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών και μένει να φανεί με ποιο τρόπο. Αν θα συμμετάσχει δηλαδή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής σε κάποια περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν δύο ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, έπεσε θύμα επίθεσης παρακρατικών, στις 22 Μαΐου του 1963, όταν είχε επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε εκδήλωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ). Ο Λαμπράκης υπέκυψε στα χτυπήματα που δέχθηκε, τα ξημερώματα της 27ης Μαΐου.

Η κατακραυγή για τη δολοφονία Λαμπράκη και τις αποκαλύψεις για την άμεση εμπλοκή της αστυνομίας, ήταν τόσο μεγάλη που οδήγησε σε παραίτηση της κυβέρνησης Καραμανλή μέσα σε λιγότερο από τρεις βδομάδες από το έγκλημα (11 Ιουνίου 1963). Ο ανακριτής, τότε, Χρήστος Σαρτζετάκης, που μετέπειτα εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε απαγγείλει κατηγορίες για την υπόθεση.

Τελικά, για τον φόνο Λαμπράκη καταδικάστηκαν οι Σπ. Γκοτζαμάνης και Ομ. Εμμανουηλίδης. Η δολοφονία του βουλευτή έγινε ταινία («Ζ») από τον Κώστα Γαβρά, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη ο ο οποίος μάλιστα ίδρυσε και τη νεολαία Λαμπράκη.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπηενώ αύριο Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ η οποία θα συνεδριάσει για να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει των εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.