ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Θ.Πλεύρης: «Δεν θα ψηφίσω το ν/σ για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια» – Η κυβέρνηση θα ζητήσει να απέχουν οι «διαφωνούντες» (upd)

Το «κόλπο» για να ψηφιστεί το ν/σ από λιγότερους βουλευτές και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Θ.Πλεύρης: «Δεν θα ψηφίσω το ν/σ για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια» – Η κυβέρνηση θα ζητήσει να απέχουν οι «διαφωνούντες» (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 09:26): Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το πρωί της Τρίτης (9/1), δήλωσε ότι «διαφωνώ με το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και δεν θα το ψηφίσω».

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Σήμερα, είπε:

«Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται με θέματα συνείδησης δεν συνδέεται με χάραξη πολιτικής και η διαφωνία μου εκφράζεται με τη μη στήριξη, δεν θα το ψηφίσω.

Ο πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο θα αναπτυχθούν και τα επιχειρήματα. Εγώ διαφωνώ και για τον γάμο, οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει (το νομοσχέδιο). Να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και επ’ αυτού θα τοποθετηθώ, είπε ο Θ.Πλεύρης.

«Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και δεν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές».

Είναι η πρώτη «ρωγμή» στην κυβερνητική πλειοψηφία ή απλώς ένα εσωτερικό πολιτικό άλλοθι για την κυβέρνηση;

Θα ακολουθήσει και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης ο οποίος δήλωσε πως διαφωνεί και αυτός με το νομοσχέδιο αυτό αλλά απέφυγε να δηλώσει αν θα το καταψηφίσει;

Μήπως πρόκειται για ένα ευρύτερο πολιτικό παιχνίδι με το οποίο η ΝΔ φιλοδοξεί να δείξει στους ψηφοφόρους της ότι έχει ακόμα στο εσωτερικό της… δεξιούς που αντιδρούν;

Άλλωστε αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερία, ο Κ.Μητσοτάκης θα έχει περιθώρια να «χάσει» ψήφους από… «αντιφρονούντες» και να περάσει στην κοινωνία την εικόνα ενός κόμματος που διαθέτει ακόμα «δεξιές τάσεις».

Ειδικότερα, στο Μαξίμου έχουν προχωρήσει σε πλήρη ακτινογράφηση της ΚΟ του κόμματος και γνωρίζουν ότι οι βουλευτές της ΝΔ που θα ψηφίσουν το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι περί τους 80 με 90, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της γνωστή εφημερίδα.

Αυτό σημαίνει, με δεδομένο ότι η ΝΔ έχει 158 βουλευτές, ότι περί τους 68 με 78 διαφωνούν, μέχρι στιγμής, και είτε θα καταψηφίσουν είτε θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Αν δεν μεταπειστούν τότε θα τους ζητηθεί να μην εμφανιστούν στην ψηφοφορία στη Βουλή και έτσι με το «κόλπο» της αποχής, αυτοί θα έχουν κρατήσει την πολιτική στάση που θέλουν να εμφανίσουν στους ψηφοφόρους τους και ο Κ.Μητσοτάκης θα έχει περάσει το ν/σ χωρίς προβλήματα.

Η καταψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι μια πολεμική ενέργεια κατά του Κ.Μητσοτάκη και αυτό δεν αναμένεται να συμβεί.

Η αποχή «γαλάζιων» βουλευτών θα μειώσει και τον απαιτούμενο αριθμό για να περάσει το νομοσχέδιο με τον πρωθυπουργό ενώ όπως προειπώθηκε υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όσα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι υπέρ του ν/σ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.