Συγκλονιστικά στοιχεία: Προς εθνική έκλειψη το Γένος των Ελλήνων λόγω Μνημονίων – Μονόδρομος η επαναδιαπραγμάτευση

Ή «παγώνει» η αποπληρωμή του χρέους ή οι Έλληνες θα εξαφανιστούν ως έθνος στο τέλος του 21ου αιώνα

Συγκλονιστικά στοιχεία: Προς εθνική έκλειψη το Γένος των Ελλήνων λόγω Μνημονίων – Μονόδρομος η επαναδιαπραγμάτευση

Η Ελλάδα σέρνει τις αλυσίδες των Μνημονίων, έχει υποχωρήσει στην προτελευταία θέση της Ευρώπης από άποψη ΑΕΠ και οι Έλληνες είναι οι φτωχότεροι πολίτες της Ευρώπης με εξαίρεση τους Βούλγαρους μετά από δέκα χρόνια Μνημονίων και άθλιας διακυβέρνησης.

Άθλια διακυβέρνηση από όλες τις «φαινομενικά» (φαινομενικά γιατί η διακυβέρνηση πλέον έχει παραχωρηθεί στις Βρυξέλες και οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι απλά διαχειριστές) ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα.

 Και το ερώτημα είναι θα δεχτούμε ότι η χώρα πλέον δεν έχει μέλλον ή κάποιοι θα αποφασίσουν να σπάσουν τα δεσμά με μία συνολική επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ιστορική έκλειψη του ελληνικού έθνους;

Το ότι το έθνος μέσα στα πλαίσια του νεότερου ελληνικού κράτους «δύει» με ταχύτητα ανάλογη με αυτή που κάποτε έδυσαν τα έθνη των Χετταίων, των Ασσυρίων και των Βαβυλωνίων και με ταχύτητα έκλειψης και εθνικής απομείωσης που ξεπερνάει τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, το αποδεικνύουν τα αρχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

Αν εξαιρέσουμε τους μη Έλληνες εις το γένος που γεννιούνται στη χώρα κάθε χρόνο, πεθαίνουν διπλάσιοι Έλληνες από αυτούς που γεννιούνται!

Ακόμα κι αν προσθέσουμε τους αλλοδαπούς που ελληνοποιήθηκαν και έχουν κάνει ως τόπο κατοικίας τα όρια του νέου ελληνικού κράτους πάλι ο πληθυσμός μειώνεται.

Αλλά το 2050, που δεν είναι καθόλου μακριά αν νομίζουν κάποιοι ότι είναι μακριά, οι Έλληνες το γένος θα είναι 5.000.000 από 8.000.000 που είναι σήμερα (τα υπόλοιπα 2.000.000 είναι μη Έλληνες εις το γένος που προήλθαν από την έλευση των μεταναστευτικών ομάδων από το 1990 και μετά)!

Όλα αυτά είναι απόρροια της οικονομικής καταστροφής που έφεραν τα Μνημόνια.

Τα στοιχεία που παραθέτουμε  είναι από την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΛΤΑΤ και οδηγούνε σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα:

Ή θα επαναδιαπραγματευτούμε τα Μνημόνια προκειμένου να επανέλθουμε σε μια υγιή και απελευθερωμένη εκ των χρεών οικονομία με «πάγωμα» των αποπληρωμών των χρεών και επανέναρξή της αποπληρωμής μετά το 2050 είτε το ελληνικό έθνος θα πάψει να υφίσταται ως ενεργός εθνική δύναμη προς τα τέλη του νυν αιώνα.

— Το ελληνικό ΑΕΠ είναι πολύ χαμηλότερο από τα επίπεδα προ μνημονίων και συγκεκριμένα στο τέλος του 2024 θα βρίσκεται 17% χαμηλότερα απ’ ό,τι ήταν το 2007.

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη, πάνω μόνο από τη Βουλγαρία με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα.

— Το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα βρίσκεται στο 65% του μέσου ευρωπαϊκού και στη Βουλγαρία στο 55%, μετρημένο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης.

— Το ελληνικό ΑΕΠ είναι πολύ χαμηλότερα απ’ ό,τι ήταν πριν από 13 χρόνια και σε αγοραστική δύναμη ο Έλληνας είναι ο φτωχότερος της Ευρώπης των «27» ξεπερνώντας μόνο τον Βούλγαρο.

— Το 2021 το ελληνικό ΑΕΠ ήταν 216,2 δισ. δολάρια (κάντε το σύγκριση με το ΑΕΠ του 2009 και θα δείτε την καταστροφική διαφορά).

— Από το 2010 μέχρι τώρα αν πάρουμε την ελάχιστη μεσοσταθμική αύξηση του Α.Ε.Π. των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης η οποία ήταν 2%, από τα 331,3 δισ. δολάρια του 2009 η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει χάσει συνολικά 1 τρισ. δολάρια.

Γιατί στα χρήματα που χάθηκαν προστίθενται και αυτά που θα έπρεπε να είχαμε και δεν έχουμε.

Μιλάμε για την ανάπτυξη που είχαν όλες οι χώρες της ΕΕ ενώ στην Ελλάδα καταρρεύσαμε και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης!

Γιατί όλες οι χώρες της ΕΕ, προοδεύσανε άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο, αλλά πάντως προόδευσαν.

— Κατ’έτος χάνονται περίπου 50 με 60 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009 ενώ το ελληνικό ΑΕΠ έχει πέσει ακόμα και κάτω από τα 188,8 δισ. δολάρια όπως έγινε το 2020 όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να κλείσει όλη την χώρα λόγω… πανδημίας.

Μεσοσταθμικά οι απώλειες κυμαίνονται σε αυτά τα επίπεδα.

— Αυτό σημαίνει πως έχουν χαθεί 600 δισ. δολάρια συνολικά και αν προστεθεί το ετήσιο 2% που θα είχαμε όλα αυτά τα χρόνια ως ανάπτυξη και είναι συνολικά ένα 30%  των 600 δισ. δολάρια που σημαίνει άλλα 200 δισ. δολάρια που έχουν χαθεί, τότε είμαστε περί τα 800 δισ. δολάρια φτωχότεροι με την πλέον συντηρητική πρόβλεψη αύξησης του ΑΕΠ με βάση όπως αυτή έχει κυμανθεί από το 1974 μέχρι το 2010.

Στην πραγματικότητα τα χρήματα που έχουν χαθεί είναι πάνω από ένα τρισ. δολάρια ένα νούμερο, αστρονομικό.

Αυτή την στιγμή μιλάμε για μία οικονομία  που καταστράφηκε λόγω των Μνημονίων.

Η χώρα έχει εκχωρήσει τα έσοδα εκμετάλλευσης των ακινήτων της μέχρι το 2115 και δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε δάνειο από άλλο κράτος π.χ. από Σ.Αραβία και ΗΑΕ.

Δεν έχουμε το δικαίωμα βάση της υπογραφής του Μνημονίου που μας απαγορεύει να δανειστούμε από άλλες χώρες και μάλιστα μας απαγορεύει ακόμα και να προπληρώσουμε το χρέος, για τον απλούστατο λόγο για να παραμείνουμε δέσμιοι της ΕΕ εφ’ όρου ζωής όπως αυτό μπορεί να εννοηθεί για ένα έθνος-κράτος.

— Όλα τα παραπάνω μετά το κούρεμα του χρέους του 2012 το οποίο κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και «έκαψε» τους πόρους της ελληνικής κοινωνίας σε επίπεδο χρηματοδότησης και εξασφάλισης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.

Να πούμε δύο λόγια και για το PSI:

Στα χαρτιά το όφελος από το “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων ανήλθε στα 137,9 δισ. ευρώ ωστόσο στην πραγματικότητα η καθαρή τελική μείωση ήταν 51,2 δισ. ευρώ καθώς μόνο για την κάλυψη των ζημιών που προκάλεσε στις εγχώριες τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία απαιτήθηκαν 57 δις. ευρώ κεφάλαια που καλύφθηκαν μέσω νέου δανεισμού.

Από το PSI εξαιρέθηκαν τα ελληνικά ομόλογα που είχε αποκτήσει η ΕΚΤ ενώ οι περισσότερες ξένες τράπεζες, κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, είχαν φροντίσει να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους τους προηγούμενους μήνες. Έτσι, σε ό,τι αφορά την μείωση του χρέους το PSI αποδείχθηκε πολύ κακό για το τίποτα.

Ακόμα χειρότερα, το PSI προκάλεσε μια σειρά παρενεργειών για τη χώρα οι οποίες είχαν σοβαρές και μακροχρόνιες επιπτώσεις. Αποσταθεροποίησε το τραπεζικό σύστημα, παγίωσε την αβεβαιότητα, επιτάχυνε τις εκροές καταθέσεων και ξεχώρισε την Ελλάδα ως μια χώρα – ειδική περίπτωση όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Στην ουσία δηλαδή όλα αυτά έγιναν για το καλό των ξένων εις βάρος του καλού της χώρας και των Ελλήνων.

Η επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων είναι μονόδρομος για την επιβίωση του έθνους το πολύ εντός των ορίων του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους.

Αν δεν υπάρξει πάγωμα στην αποπληρωμή των χρεών τουλάχιστον μέχρι το 2070 εκείνη την χρονιά θα είναι πλήρως μη αναστρέψιμη η εθνική-γεωστρατηγική έκλειψη του έθνους ως ισχυρής συνιστώσας ακόμα και των Βαλκανίων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.