ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν. Φίλης: «Το “όχι” και ο λαός θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας»

Ν. Φίλης: «Το “όχι” και ο λαός θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας»

«Το “όχι” του δημοψηφίσματος παραμένει με την έννοια ότι ο λαός θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας».

«Το “όχι” του δημοψηφίσματος παραμένει με την έννοια ότι ο λαός θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας». Αυτό δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια κύρωσης συμφωνίας για το σύστημα των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη που είχε υποστηρίξει ότι μετά τα δημοψήφισμα «αντί για παραίτηση ,υπήρξε κυβίστηση» και «το όχι του ελληνικού λαού μετατράπηκε σε ναι» ο κ. Φίλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, είμαστε υπερήφανοι ως κυβέρνηση και ως πολιτικές δυνάμεις, που ζητήσαμε από τον λαό να παρέμβει σε μια οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης. Και το “όχι”παραμένει με την έννοια ότι ο λαός θα καλείται να είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας, όποτε χρειαστεί. Είτε μας αρέσει, είτε όχι το αποτέλεσμα. Γιατί διαφορετικά, αν τεχνοκρατικές ελίτ και κυβερνητικές αδιαφανείς δυνάμεις, επιχειρούν να υποκαταστήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, τότε τα αδιέξοδα θα είναι πολύ μεγαλύτερα και επικίνδυνα, όπως δείχνει η σύγχρονη πραγματικότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.