ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επίθεση Α.Τσίπρα σε Κ.Μητσοτάκη για εθνικά θέματα: «Να ανακηρύξει ΑΟΖ με Αίγυπτο – Θα κάνουν κίνηση οι Τούρκοι»

Επίθεση Α.Τσίπρα σε Κ.Μητσοτάκη για εθνικά θέματα: «Να ανακηρύξει ΑΟΖ με Αίγυπτο – Θα κάνουν κίνηση οι Τούρκοι»

Ολομέτωπη επίθεση εις βάρος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σχολίασε αρνητικά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στα εθνικά θέματα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι «δεν φοβάμαι τις εκλογές, αλλά δεν τις ζητάω».

«Δεν µπορείς να προκαλείς πολιτικές εξελίξεις, που θα επιφέρουν ακόµη µεγαλύτερη ανασφάλεια. Φρονώ ότι εκλογές εν µέσω πανδηµίας θα ήταν µια τυχοδιωκτική κίνηση από τον κ. Μητσοτάκη» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε να φοβάται ο ίδιος µια τέτοια εξέλιξη, διότι θα είχε τεράστια ζηµία από την επιλογή και µόνον. Εγώ δεν έχω ούτε κάτι να φοβηθώ, ούτε κάτι να αποδείξω».

Ειδική αναφορά έκανε και στην ύφεση του α’ τριμήνου (0,9% του ΑΕΠ), κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη

«Τον Ιούλιο του ’19 παραδώσαµε μια οικονοµία που “έτρεχε” µε 2,8% ανάπτυξη και τον ∆εκέµβριο του ’19 η ανάπτυξη είχε πέσει στο 1%. Ήδη από το πρώτο τρίµηνο του 2020 είχαµε ύφεση 0,9%, ενώ το lockdown έγινε τέλη Μαρτίου. Και τους δύο πρώτους µήνες είχαµε υστέρηση 2 δισ. έναντι του στόχου. Η πανδηµία, λοιπόν, δεν είναι δικαιολογία· ο κ. Μητσοτάκης έχει φέρει την ύφεση πριν από την πανδηµία».

Όσον αφορά, παράλληλα, τα εθνικά θέματα, επανέλαβε το αίτημα για χάραξη εθνικής γραμμής, ενώ ζήτησε τη σύγκληση των πολιτικών αρχών.

Στο ίδιο πλαίσιο, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακήρυξη Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο, την Ιταλία και την Αλβανία.

Κάνοντας ειδική μνεία στην Τουρκία, εκτίμησε ότι οι κινήσεις της Άγκυρας δεν είναι σπασμωδικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχει στρατηγική και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι προβλέψιμη. Απόπειρα ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έγινε και επί των ηµερών µας στο Καστελόριζο, αλλά υπήρξε αποτροπή. Θεωρώ ότι θα γίνουν και τώρα τέτοιες απόπειρες, αμφισβητώντας de facto όχι µόνο την ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και άλλα κυριαρχικά µας δικαιώματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.