ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Α.Τσίπρας: Ποια είναι τα τρία άτομα που γνώριζαν ότι θα παραιτηθεί – Έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ

«Παραιτούμαι, αυτή είναι η απόφασή μου, είναι οριστική και αδιαπραγμάτευτη. Θα σας παρακαλέσω να τη σεβαστείτε»

Α.Τσίπρας: Ποια είναι τα τρία άτομα που γνώριζαν ότι θα παραιτηθεί – Έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος εποχής για το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος, την οποία ανακοίνωσε συγκινημένος το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ζάππειο.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ήταν για πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιαστική, αν και από το βράδυ της Τετάρτης (28/6) και σε συνδυασμό με την τριήμερη απουσία του από την Κουμουνδούρου, άρχισαν να φουντώνουν τα σενάρια για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Σύμφωνα με τον Alpha ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει την απόφασή του αρχικά μόνο σε τρία άτομα. Αυτά ήταν η σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, η αδερφή του, Ζανέτ Τσίπρα και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Μιχάλης Καλογήρου.

Το πρώτο σοκ στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε το πρωί της Πέμπτης στην Κουμουνδούρου προκειμένου να βρεθεί στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.

Εκεί, σύμφωνα με την ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε για πρώτη φορά την απόφασή του, με την ατμόσφαιρα να είναι συγκινησιακά φορτισμένη.

«Παραιτούμαι. Αυτή είναι η απόφασή μου, είναι οριστική και αδιαπραγμάτευτη. Θα σας παρακαλέσω να τη σεβαστείτε. Έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος», φέρεται να ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί προσπάθησαν να του πουν μια κουβέντα, όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τους άφησε περιθώρια εξηγώντας πως η απόφασή του είναι οριστική.

Σύμφωνα με τον Alpha ακόμη και στενοί του συνεργάτες δεν γνώριζαν τι θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γι΄ αυτούς τα λόγια που άκουσαν από τον Τσίπρα ήταν ένα σοκ.

Τα ονόματα που «παίζουν» για διαδοχή

Μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησαν και τα σενάρια για τη διαδοχή του στο κόμμα.

Οι συζητήσεις στην Κουμουνδούρου ξεκίνησαν και τα σενάρια φούντωσαν, με τα πρώτα ονόματα που ακούγονται να είναι πολλά και πέντε από αυτά να ξεχωρίζουν.

Συγκεκριμένα από τα φαβορί της διαδοχής είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Επίσης, στο «κάδρο» βρίσκονται και τα ονόματα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Διονύση Τεμπονέρα, αλλά του Αλέξη Χαρίτση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.