Έλενα Ακρίτα: «Είμαι διαβητική και δεν βρίσκω την ένεσή μου γιατί την παίρνουν κι όσοι κάνουν δίαιτα»

«Σύμφωνα με την έκθεση του Ε.Ο.Φ λείπουν 235 φάρμακα από τις προθήκες, αλλά δεν πειραζει υπάρχουν πάντα τα τάματα»

Έλενα Ακρίτα: «Είμαι διαβητική και δεν βρίσκω την ένεσή μου γιατί την παίρνουν κι όσοι κάνουν δίαιτα»

Τις ελλείψεις στα φάρμακα για τους διαβητικούς σχολιάζει σε νέα της ανάρτηση στο Facebook η Έλενα Ακρίτα καθώς και η ίδια είναι διαβητική και δεν βρίσκει την ένεση που χρειάζεται.

«Την παίρνουν κι αυτοί που κάνουν δίαιτα. Λογικά εμείς που έχουμε σάκχαρο τύπου 2 να κόψουμε το λαιμό μας» γράφει η Έλενα Ακρίτα, ενώ για το Ozempic σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Καλά για αυτό ούτε λόγος».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

«Είμαι διαβητική, αναζητώ και δεν βρίσκω την ένεση Trulicity που είναι σε έλλειψη, γιατί την παίρνουν κι αυτοί που κάνουν δίαιτα. Λογικά εμείς που έχουμε σάκχαρο τύπου 2 να κόψουμε το λαιμό μας. Καλά για το Ozempic ούτε λόγος. Σύμφωνα με την έκθεση του Ε.Ο.Φ (Απρ. 2023) λείπουν 235 φάρμακα από τις προθήκες, αλλά δεν πειραζει υπάρχουν πάντα τα τάματα, το ξεμάτιασμα και οι λαμπάδες στο μπόι μας».

Το ίδιο πρόβλημα έθεσε και ο τραγουδιστής Κυριάκος Κυανός, σε πρωινή εκπομπή για τις ελλείψεις του εν λόγω φαρμάκου.

Υπενθυμίζεται πως το καινοτόμο φάρμακο της ενέσιμης σεμαγλουτιδης (Ozempic) με αυστηρή ένδειξη για τους ασθενείς με διαβήτη και ταυτόχρονα υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) συμπληρώνει δύο έτη κυκλοφορίας στη χώρα μας, με τις πωλήσεις του να αγγίζουν τις 500.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, αυτή η μεγάλη δυναμική της ζήτησης για τις ενέσεις σεμαγλουτίδης, από διαβητικούς ή υπέρβαρους ή και από άτομα που απλώς θέλουν να χάσουν βάρος, έχει προκαλέσει ντόμινο προβλημάτων στον χώρο της υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.