ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η διαδικασία για την πρόταση μομφής κατά του Χ.Σταϊκούρα

Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η διαδικασία για την πρόταση μομφής κατά του Χ.Σταϊκούρα

Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή η διαδικασία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για τον νέο πτωχευτικό νόμο.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η διαδικασία που ακολουθείται στη Βουλή για την πρόταση μομφής

Η συζήτηση της πρότασης μομφής κατά υπουργού της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η πρόταση μομφής για να γίνει αποδεκτή θα πρέπει να συγκεντρώσει 151 θετικές ψήφους, αντιθέτως απορρίπτεται. Εάν η πρόταση μομφής απορριφθεί τότε δεν μπορεί να υποβληθεί άλλη για το ίδιο πρόσωπο ή με πανομοιότυπο σκεπτικό εάν δεν παρέλθουν έξι μήνες, εκτός και εάν αυτή υπογράφεται και από τους 300 βουλευτές.

Επεισοδιακή η χτεσινή συνεδρίαση στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, για τον νέο πτωχευτικό κώδικα και αφού επέκρινε τον πρωθυπουργό που δεν είναι παρών στη συνεδρίαση, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Σταϊκούρα.

«Καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του Υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα, τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών. Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να κατεδαφίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύει τους πολίτες στα μουλωχτά, σαν τους κλέφτες. Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Να αναγκαστεί να έρθει στο κοινοβούλιο και ο κ. Μητσοτάκης, που κρύβεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, άκουσε την πρόταση μομφής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένοντας την κατάθεσή της έδωσε το λόγο στον υπουργό Οικονομικών, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θεώρησε ότι η συζήτηση έπρεπε στο σημείο αυτό να τερματιστεί.

«Με υπογραφή Τσίπρα το Φεβρουάριο του ’19 σταμάτησε η προστασία της πρώτης πρώτης κατοικίας. Αιδώς Αργείοι» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπέτρης, δήλωσε ότι αποδέχεται να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση της πρότασης μομφής και δεν χρειάζεται η διήμερη προθεσμία για την έναρξης της συζήτησης που δίνει στην κυβέρνηση ο Κανονισμός της Βουλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.