ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βουλή: Δείτε ποιοι προτείνονται για αντιπρόεδροι από κάθε κόμμα

Για την εκλογή αντιπροέδρου απαιτούνται 75 θετικές ψήφοι

Βουλή: Δείτε ποιοι προτείνονται για αντιπρόεδροι από κάθε κόμμα

Για ακόμη μία φορά, πρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Κωνσταντίνος Τασούλας, τον οποίο πρότεινε η ΝΔ και ψήφισαν 249 βουλευτές ενώ 51 ψήφισαν «παρών».

Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίζεται με την εκλογή αντιπροέδρων, γραμματέων και κοσμητόρων, ενώ τα κόμματα κάνουν τις δικές τους προτάσεις.

Οι προτεινόμενοι από την ΝΔ για τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων είναι: Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιώργος Γεωργαντάς και Θανάσης Μπούρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την κυρία Όλγα Γεροβασίλη, το ΠΑΣΟΚ τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, το ΚΚΕ τον κ. Γιώργο Λαμπρούλη, οι «Σπαρτιάτες» τον Πέτρο Δημητριάδη, η Ελληνική Λύση τον κ. Βασίλη Βιλιάρδο, η Νίκη τον κ. Γιώργο Αποστολάκη και η Πλεύση Ελευθερίας τον κ. Μιχάλη Χουρδάκη.

«Παρών» από την ΝΔ στους υποψηφίους «Σπαρτιατών», Νίκης και Πλεύσης Ελευθερίας

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΟ της ΝΔ αναμένεται να υπερψηφίσει όλους τους υποψήφιους εκτός από τους προτεινόμενους των «Σπαρτιατών», της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η στάση της πλειοψηφίας απέναντι στους «Σπαρτιάτες» είναι πολιτική καθώς το κόμμα του Βασίλη Στίγκα έχει ταυτιστεί με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Το «παρών» προς τους υποψηφίους της Νίκης και Πλεύσης Ελευθερίας αποφασίστηκε γιατί τα δύο μικρότερα κόμματα «έσπασαν» την παράδοση συναίνεσης για εκλογή προεδρείου δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσουν τους αντιπροέδρους της ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι «παρών» στις υποψηφιότητες των Σπαρτιατών και της Νίκης αναμένεται να ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ θα δηλώσει «παρών» στους «Σπαρτιάτες» και κατά συνείδηση στους υπόλοιπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την εκλογή αντιπροέδρου απαιτούνται 75 θετικές ψήφοι. Σύμφωνα με τις θέσεις των κομμάτων ο υποψήφιος των «Σπαρτιατών» δεν συγκεντρώνει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων ενώ πιθανότατα δεν θα περάσει τον πήχη και ο υποψήφιος της Νίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.