H NASA έδωσε επιταγή 10 cents σε εταιρία για να ξεκινήσει εξορύξεις στη Σελήνη

H NASA έδωσε επιταγή 10 cents σε εταιρία για να ξεκινήσει εξορύξεις στη Σελήνη

Σε μία συμβολική κίνηση, η NASA έδωσε την πρώτη επιταγή σε εταιρία για να ξεκινήσει εξορύξεις στη Σελήνη.

Το ποσό ήταν μόλις 10 cents του δολαρίου και απονεμήθηκαν από τον διοικητή της NASA, Bill Nelson, στην εταιρία Lunar Outpost.

Η Lunar Outpost, μία αμερικανική startup, έχει συμβόλαιο με την NASA για εξόρυξη πόρων, το οποίο ανακοινώθηκε στις 23 Αυγούστου κατά το 36ο ετήσιο Συμπόσιο Διαστήματος. Το ποσό της επιταγής είναι απόλυτα συμβολικό και αποτελεί το 10% της πρότασης του $1 που έκανε η εταιρία. Σκοπό έχει απλά να θέσει το νομικό και διαδικαστικό πλαίσιο που θα χρησιμοποιηθεί από τις επόμενες γενιές για εταιρίες παρόμοιες με την Lunar Outpost, οι οποίες θα συλλέγουν πόρους από την επιφάνεια της Σελήνης και άλλα διαστημικά σώματα.

Η Lunar Outpost θα συλλέξει σεληνιακό ρηγόλιθο και θα μεταφέρει την ιδιοκτησία του ρηγόλιθου στη NASA.

Οι διαστημικοί πόροι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο Artemis project της NASA και στις μελλοντικές εξερευνήσεις του διαστήματος. Η ικανότητα να εξάγεις και να χρησιμοποιείς εξωγήινους πόρους θα διασφαλίσει πως οι λειτουργίες του Artemis θα μπορούν να διεξάγονται με ασφάλεια και βιώσιμα για να υποστηριχτεί η ανθρώπινη εξερεύνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προηγουμένως η εταιρία είχε αναπτύξει έναν αισθητήρα ποιότητας αέρα τον οποίο θα χρησιμοποιήσει η NASA για να περιορίσει την επικίνδυνη σεληνιακή σκόνη σε μηχανήματα και διαστημικές βάσεις. Αυτή η εργασία της, οδήγησε στην ανάπτυξη μίας τεχνολογίας που ανιχνεύει επικίνδυνα στοιχεία στον αέρα για την προστασία των πυροσβεστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.