Σε 26 εκτοξεύσεις διαστημικών πυραύλων θα προχωρήσει η Ρωσία μέχρι το καλοκαίρι του 2021

Σε 26 εκτοξεύσεις διαστημικών πυραύλων θα προχωρήσει η Ρωσία μέχρι το καλοκαίρι του 2021

Όπως αποκαλύπτουν οι κρατικές υπηρεσίες, μέχρι το καλοκαίρι του 2021 η Ρωσία θα έχει πραγματοποιήσει 26 εκτοξεύσεις πυραύλων στο διάστημα.

Την πραγματοποίηση 20 εκτοξεύσεων πυραύλων από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, καθώς και σε έξι ακόμα από το κοσμοδρόμιο Βοστότσνι θα προχωρήσει η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos, μέχρι το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των κρατικών αγορών.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τον Ιούλιο του 2021, τρεις πύραυλοι Proton και 17 πύραυλοι Soyuz-2, θα εκτοξευθούν από το Μπαϊκονούρ, ενώ έξι ακόμα πύραυλοι Soyuz-2 από το Βοστότσνι.

Τον Απρίλιο ο εκτελεστικός διευθυντής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε πως έχουν προγραμματιστεί 33 εκτοξεύσεις για το 2020 αν και εννέα εξ αυτών ενδεχομένως να ακυρωθούν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και την χρεοκοπία της εταιρείας OneWeb.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τώρα αυτή τη χρονιά, η Ρωσία έχει εκτελέσει ήδη επτά εκτοξεύσεις. Τέσσερις από το Μπαϊκονούρ και τρεις ακόμα από το κοσμοδρόμιο Πλέσετσκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.