ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

NASA: Δοκίμασε επικοινωνίες μέσω λέιζερ – Μετέδωσε από το Διάστημα βίντεο με μια γάτα (βίντεο)

Ένα τεράστιο άλμα για την ΝΑSA

NASA: Δοκίμασε επικοινωνίες μέσω λέιζερ – Μετέδωσε από το Διάστημα βίντεο με μια γάτα (βίντεο)

Από τις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, η αποστολή βίντεο με γάτες είναι κάτι που συνήθιζαν να κάνουν οι άνθρωποι.

Αλλά τώρα, η NASA έκανε ένα τεράστιο άλμα μεταδίδοντας βίντεο με γάτα από το διάστημα.

Για να δοκιμάσει το υπερσύγχρονο λέιζερ επικοινωνιών της, η διαστημική υπηρεσία μετέδωσε ένα βίντεο με γάτα που ονομάζεται Taters.

Το βίντεο μεταδόθηκε από ένα λέιζερ στο διαστημόπλοιο Psyche της NASA, το οποίο αυτή τη στιγμή απέχει περισσότερα από 19 εκατομμύρια μίλια (30 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη.

Αν και μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό πρώτο βήμα, η NASA ελπίζει ότι η τεχνολογία θα μπορούσε μια μέρα να επιτρέψει στους αστροναύτες σε μελλοντικές αποστολές να τηλεφωνούν στη Γη από τόσο μακριά όσο ο Άρης.

Το βίντεο δείχνει μια γάτα που ανήκει σε υπάλληλο του Jet Propulsion Laboratory (JPL) να παίζει με δείκτη λέιζερ.

Το αξιολάτρευτο βίντεο επικαλύπτεται με πρόσθετα δεδομένα, όπως τεχνικές λεπτομέρειες της εκπομπής λέιζερ και την τροχιακή διαδρομή του Psyche .

Ο καρδιακός ρυθμός, το χρώμα και η ράτσα του Tater εμφανίζονται επίσης στο βίντεο.

Το βίντεο του Taters φορτώθηκε στο σύστημα επικοινωνιών με λέιζερ του Psyche πριν ξεκινήσει το ταξίδι του μήκους 2,2 δισεκατομμυρίων μιλίων (3,6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων) στον αστεροειδή 16 Psyche μεταξύ του Άρη και του Δία.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη απόσταση από την οποία μεταδόθηκε ποτέ βίντεο εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας.

Παρά τις τεράστιες αποστάσεις, το βίντεο χρειάστηκε μόνο 101 δευτερόλεπτα για να φτάσει στη Γη, χρησιμοποιώντας τη μέγιστη ταχύτητα του συστήματος δοκιμής των 267 megabits ανά δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με τον Ryan Rogalin, επικεφαλής ηλεκτρονικών δεκτών του έργου στο JPL, η NASA μπόρεσε να στείλει το βίντεο πιο γρήγορα από τις περισσότερες ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.