Facebook: Εξηγεί τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς των χρηστών που πεθαίνουν

Οι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή αφήνουν πίσω τους ένα διαδικτυακό αποτύπωμα

Facebook: Εξηγεί τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς των χρηστών που πεθαίνουν

Φυσικά, κάθε θάνατος είναι σοβαρά θλιβερός και επηρεάζει ανεξίτηλα τις ζωές όσων αγαπούσαν το άτομο.

Σε αυτούς τους σύγχρονους καιρούς, οι άνθρωποι που πεθαίνουν αφήνουν πίσω τους ένα διαδικτυακό αποτύπωμα που συνεχίζει να υπάρχει και μετά το θάνατό τους, και ενώ κάποιοι το βρίσκουν αυτό απίστευτα παράξενο, άλλοι το βρίσκουν παρήγορο.

Αν είστε ακόμα σε θέση να ψάχνετε τις φωτογραφίες του αγαπημένου σας προσώπου, ίσως σας προσφέρει κάποια μικρή παρηγοριά μέσα στη θλίψη και μια υπενθύμιση ότι πάντα τον θυμούνται όσοι είναι ακόμα κοντά σας.

Έτσι, αν θέλετε να προγραμματίσετε το θάνατό σας και το τι θα συμβεί με τα χαρακτηριστικά του λογαριασμού σας στο Facebook.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε Πρώτα απ’ όλα, μπορείτε να διαγράψετε τα πάντα μετά το θάνατό σας, αφαιρώντας κάθε ίχνος σας στο Facebook.

Σε μια σελίδα αφιερωμένη σε αυτές τις πληροφορίες, το Facebook αναφέρει: “Μπορείτε να επιλέξετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας σε περίπτωση που πεθάνετε.

«Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος μας ενημερώσει ότι έχετε πεθάνει, όλα τα μηνύματα, οι φωτογραφίες, οι αναρτήσεις, τα σχόλια, οι αντιδράσεις και οι πληροφορίες σας θα αφαιρεθούν αμέσως και μόνιμα από το Facebook.

Το κύριο προφίλ σας και τυχόν πρόσθετα προφίλ στο Facebook θα διαγραφούν επίσης.

Αλλά, αν θέλετε να διατηρήσετε μια υπενθύμιση του εαυτού σας και μετά το θάνατό σας, μπορείτε να μετατρέψετε τη σελίδα σας σε “αναμνηστικό προφίλ”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βασικά, θα γίνει μια σελίδα αφιερωμένη στη μνήμη σας, την οποία θα φροντίζει κάποιος που πρέπει να ορίσετε ως “επαφή κληρονομιάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.