ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Για ακόμα μία φορά ο Μ.Ζούκερμπεργκ πούλησε μετοχές της «Meta»

«Ξεφορτώθηκε» 682.000 μετοχές αξίας σχεδόν 185 εκατομμυρίων δολαρίων

Για ακόμα μία φορά ο Μ.Ζούκερμπεργκ πούλησε μετοχές της «Meta»

Σύμφωνα με το Βloomberg, ο συνιδρυτής της Meta «ξεφορτώθηκε» 682.000 μετοχές αξίας σχεδόν 185 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο, κάτι που είχε να συμβεί από τον ίδιο μήνα, το 2021.

Η Meta εκτινάσσεται 172% από την αρχή του έτους έως τα τέλη Νοεμβρίου, ξεπερνώντας όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ εκτός της Nvidia.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζούκερμπεργκ πουλούσε τακτικά «πακέτα» μετοχών της Meta την περασμένη δεκαετία, αλλά δεν πούλησε ούτε μία μετοχή το 2022, όταν τα καταστροφικά τριμηνιαία αποτελέσματα έφεραν μεγάλες χρηματιστηριακές απώλειες για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η μετοχή της Meta φλερτάρει πλέον με το ιστορικό ρεκόρ που σημειώθηκε το 2021, όταν ο «Ζουκ» και το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, Chan Zuckerberg Initiative, πούλησαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετοχών της εταιρείας Menlo Park, με έδρα την Καλιφόρνια. Ο 39χρονος με περιουσία 117,7 δισ. δολάρια εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 13% της Meta.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζούκερμπεργκ και η 38χρονη σύζυγός του Πρισίλα Τσαν έχουν δεσμευτεί στο παρελθόν να διαθέσουν το 99% του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως η προώθηση της ισότητας και η θεραπεία ασθενειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.