ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μ.Γκέιτς εναντίον Ε.Μασκ για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Η εποχή της Τ.Ν έχει ξεκινήσει – Δεν μπορείς να την σταματήσεις»

Ο Γκέιτς απορρίπτει κάθε συζήτηση για περιορισμό της

Μ.Γκέιτς εναντίον Ε.Μασκ για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Η εποχή της Τ.Ν έχει ξεκινήσει – Δεν μπορείς να την σταματήσεις»

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Έλον Μασκ και τον Μπιλ Γκέιτς αναφορικά με τις προοπτικές της Τεχνητής  Νοημοσύνης (Τ.Ν) και κατά το πόσο η ανεξέλικτη εξέλιξή της μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ανθρωπότητα.

Ο Έλον Μασκ μαζί με περισσότερους από 1.000 ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης υπέγραψαν πρόσφατα μια ανοιχτή επιστολή που προτρέπει για προσωρινή παύση στη δημιουργία νέων συστημάτων «πιο ισχυρών» από τα τρέχοντα bots όπως το ChatGPT.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει ταχθεί ενάντια στις εκκλήσεις για αναστολή -τουλάχιστον προσωρινά-   της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης

Αυτό συμβαίνει επειδή η Microsoft είναι υποστηρικτής του νέου GPT-4 της  OpenAI.

Το  chatbot μπορεί να έχει ανθρώπινες συνομιλίες και να γράφει εντυπωσιακά κομμάτια κειμένων για ατελείωτα θέματα.

Το ChatGPT έχει ήδη δημιουργήσει έντονες ανησυχίες με πολλούς  να φοβούνται για τη δουλειά τους και οι ειδικοί φοβούνται τώρα ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να θέσει μεγάλους κινδύνους για την κοινωνία.

Η πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του Ε.Μασκ και των υπολοίπων επιστημόνων ανέφερε:

«Τα προηγμένα  συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να αναπτυχθούν μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματά τους θα είναι θετικά και οι κίνδυνοι τους θα είναι εύκολα διαχειρίσιμοι».

Ωστόσο, ο Γκέιτς είπε πρόσφατα στο Reuters ότι δεν συμφωνεί, με αυτή την άποψη.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε στο ρεπορτάζ:

«Δεν νομίζω ότι το να ζητάς από μια συγκεκριμένη ομάδα να σταματήσει μπορεί να επιλύσει  τις προκλήσεις».

Προειδοποίησε δε ότι: «Σαφώς υπάρχουν τεράστια οφέλη από αυτά τα πράγματα… αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε τις δύσκολες περιοχές».

Η ιδιοφυΐα της τεχνολογίας δημοσίευσε επίσης ένα blog την επομένη της δημοσιοποίησης της ανοιχτής επιστολής.

Έχει τον τίτλο «Η εποχή της Τ.Ν έχει μόλις αρχίσει ».

Σε αυτό γράφει:

«Οποιαδήποτε νέα τεχνολογία είναι βέβαιο ότι κάνει τους ανθρώπους να ανησυχούν, και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια με την τεχνητή νοημοσύνη.

Καταλαβαίνω γιατί η Τ.Ν εγείρει δύσκολα ερωτήματα σχετικά με το εργατικό δυναμικό, το νομικό σύστημα, το απόρρητο, την προκατάληψη και πολλά άλλα.».

Ωστόσο, ο Γκέιτς πιστεύει ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη και ότι η ανθρωπότητα θα μπορούσε πραγματικά να κερδίσει από τις ικανότητές της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.