ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συναγερμός στην Uber: Χάκερ ξεγέλασε υπάλληλο & απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας

Ο χάκερ υποστήριξε ότι είναι άνδρας 18 ετών

Συναγερμός στην Uber: Χάκερ ξεγέλασε υπάλληλο & απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Uber, καθώς χάκερ κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας μετακινήσεων, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα για την ασφάλεια των δεδομένων της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν υπήρξε υποκλοπή δεδομένων, ωστόσο ο χάκερ που ανέλαβε την ευθύνη ειδοποίησε ειδικούς κυβερνοασφάλειας και έστειλε φωτογραφίες ψηφιακών εγγράφων της Uber στους New York Times.

Το πρόσωπο που ανέλαβε την ευθύνη υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε μια κλασσική μέθοδο «κοινωνικής μηχανικής», στέλνοντας σε υπάλληλο της Uber email στο οποίο προσποιούταν ότι εργάζεται στο τμήμα IT της εταιρείας.

Ο υπάλληλος «έπεσε» στην παγίδα και του έστειλε τον κωδικό που έδινε πρόσβαση στο δίκτυο.

Στη συνέχεια, ο χάκερ εισέβαλε στο εσωτερικό σύστημα επικοινωνίας της Uber, το οποίο βασίζεται στην εφαρμογή συνεργασίας Slack, και ενημέρωσε το προσωπικό για την εισβολή.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Uber πέφτει θύμα κυβερνοεπίθεσης. Το 2016, χάκερς έκλεψαν πληροφορίες για 57 εκατομμύρια οδηγούς και επιβάτες και απαίτησαν λύτρα 100.000 δολαρίων για να διαγράψουν το αντίγραφό τους. Η Uber πλήρωσε, και κράτησε την εισβολή κρυφή για ένα χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο χάκερ της πρόσφατης εισβολής υποστήριξε ότι είναι άνδρας 18 ετών και αποφάσισε να παραβιάσει τα συστήματα της Uber για να δείξει πόσο ευάλωτα είναι. Μάλιστα, στα μηνύματα που έστειλε στο προσωπικό μέσω Slack, υποστήριξε ότι οι οδηγοί της Uber πρέπει να αμείβονται καλύτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.