ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα «γυρίζουν» τώρα οι ΗΠΑ: «Όχι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν “σκότωσε” χειριστή drone»

Η Αεροπορία των ΗΠΑ αναφέρει τώρα ότι δεν έλαβε χώρα κανένα τέτοιο πείραμα

Τα «γυρίζουν» τώρα οι ΗΠΑ: «Όχι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν “σκότωσε” χειριστή drone»

Το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι υπήρξε «λανθασμένη διατύπωση» από τον αξιωματικό της Αεροπορίας των ΗΠΑ σχετικά με το πείραμα, κατά το οποίο ένα drone με τεχνητή νοημοσύνη επέλεξε να επιτεθεί στον χειριστή του προκειμένου να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Ο συνταγματάρχης Τάκερ Χάμιλτον, επικεφαλής δοκιμών και επιχειρήσεων Τεχνητής Νοημοσύνης στην αμερικανική Αεροπορία είχε κάνει την αναφορά σε συνέδριο που διοργάνωσε η Βασιλική Αεροναυτική Εταιρεία. Πολύ γρήγορα όσα είπε έγιναν viral.

Η Αεροπορία των ΗΠΑ αναφέρει τώρα ότι δεν έλαβε χώρα κανένα τέτοιο πείραμα.

Στην ομιλία του ο αξιωματικός είχε περιγράψει ένα εικονικό σενάριο στο οποίο ο χειριστής επανειλημμένα εμπόδισε ένα drone με τεχνητή νοημοσύνη να ολοκληρώσει το έργο του, δηλαδή να καταστρέψει εγκαταστάσεις πυραύλων εδάφους-αέρος.

Είπε ότι στο τέλος, παρά το γεγονός ότι είχε εκπαιδευτεί να μην σκοτώσει τον χειριστή, το drone κατέστρεψε τον πύργο επικοινωνίας έτσι ώστε ο χειριστής να μην μπορεί πλέον να επικοινωνήσει μαζί του.

«Ποτέ δεν εκτελέσαμε αυτό το πείραμα, ούτε θα χρειαζόταν να το κάνουμε για να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ένα εύλογο αποτέλεσμα», διευκρίνισε αργότερα ο συνταγματάρχης Χάμιλτον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το BBC σημειώνει ότι ειδικοί στην τεχνητή νοημοσύνη ήταν πολύ επιφυλακτικοί με την αναφορά του αξιωματικού. Εμπειρογνώμονας στον τομέα της άμυνας είπε στο βρετανικό δίκτυο ότι από την αρχική ιστορία φαίνεται να λείπουν πολλές λεπτομέρειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.