ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στα χέρια της Apple το 75% των κερδών στη smartphone αγορά

Στα χέρια της Apple το 75% των κερδών στη smartphone αγορά

Είναι γνωστό πως παγκοσμίως οι χρήστες Android είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς της πλατφόρμας της Apple.

Παρόλο όμως που η Apple έχει ένα μικρό μερίδιο στην αγορά smartphones, φαίνεται πως έχει τη μερίδα του λέοντος στα κέρδη αυτής της αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, η Apple κατάφερε να συγκεντρώσει το 75% των κερδών της smartphone αγοράς και το 40% των εσόδων της, παρόλο που τα iPhone αντιστοιχούν μόλις στο 13% των πωλήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Counterpoint υποστηρίζει πως αυτό οφείλεται στο πανίσχυρο branding της Apple, όπου παρά τις ακριβές τιμές των iPhone οι πελάτες συνεχίζουν να αγοράζουν τις συσκευές. Σημειώνει όμως πως το 40% των εσόδων που συγκεντρώνει, αποτελεί μία πτώση από το τέταρτο τρίμηνο του 2020 όταν και κατείχε το 50%. Αναμένει μάλιστα τα έσοδά της και επομένως και τα κέρδη της, να αυξηθούν στο τελευταίο τρίμηνο του 2021, τώρα που κυκλοφόρησε το iPhone 13.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.