ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ριζικές αλλαγές στο instagram – Ποια usernames αποφάσισε να κλειδώνει και γιατί

Ριζικές αλλαγές στο instagram – Ποια usernames αποφάσισε να κλειδώνει και γιατί

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μία νέα δυνατότητα, η οποία ωστόσο, μπορεί να διευκολύνει πολλούς από τους χρήστες του – για την ακρίβεια εκείνους που έχουν τη συνήθεια να αλλάζουν συχνά το όνομα των λογαριασμών τους.

Γιατί το κάνει αυτό; Μα, για να περιορίσει τη χρήση των bots που αρπάζουν παλιά ονόματα χρηστών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως έγινε γνωστό από τη Jane Manchun Wong, γνωστή στον διαδικτυακό κόσμο, ως η developer που αποκαλύπτει κρυφές λειτουργίες των αγαπημένων μας εφαρμογών, το Instagram σκοπεύει να κλειδώνει τα παλιά ονόματα που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες και για μία περίοδο 14 ημερών, έτσι ώστε να αποτρέπει grabber bots να κλέβουν το όνομα.

Σ’ αυτή την περίοδο ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να γυρίσει τον λογαριασμό του στο παλιό του όνομα και πρακτικά δεν μπαίνει στη διαδικασία της σύγχυσης να εξηγεί και κυρίως να χάνει followers που ακολουθούν τον λογαριασμό με το παλιό του username.

Στόχος της δημοφιλούς πλατφόρμας είναι να εξαλείψει τη σύγχυση και να ενισχύσει την ασφαλή χρήση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Αναλύουμε πάντα τις τάσεις, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε λειτουργίες που θα κρατούν την κοινότητά μας ασφαλή. Παρατηρήσαμε ότι αν κάποιος αλλάξει ή χάσει το όνομα χρήστη του – για παράδειγμα, εάν θέλει να αλλάξει όνομα χρήστη ή εάν χάσει την πρόσβαση στο λογαριασμό του – μπορεί αυτομάτως να χάσει το username του από κάποιον κακόβουλο τρίτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αυτό το χαρακτηριστικό, παρέχουμε στον κάτοχο του λογαριασμού την ασφάλεια να γνωρίζει ότι το όνομα χρήστη του είναι ασφαλές για μια χρονική περίοδο μετά από οποιαδήποτε αλλαγή», εξήγησε εκπρόσωπος του Instagram.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.