Είναι οριστικό: Δείτε πότε θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος τουριστικός περίπατος στο Διάστημα

Είναι οριστικό: Δείτε πότε θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος τουριστικός περίπατος στο Διάστημα

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας Space Adventures στο RIA Novosti, ο πρώτος τουριστικός περίπατος στο Διάστημα θα έχει διάρκεια μεταξύ 90 και 100 λεπτών.

«Περίπου τόσο χρειάζεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για μια τροχιά γύρω από τη Γη» δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες του Διαστήματος δεν μπορούν να μείνουν για έξι ή επτά ώρες έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως οι επαγγελματίες αστροναύτες, αφού δεν έχουν ούτε την εμπειρία ούτε την εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια του διαστημικού περιπάτου, οι τουρίστες θα μπορούν να παρατηρούν τη Γη από διαφορετικές γωνίες. Ο Ρώσος κοσμοναύτης Πάβελ Βινογκράτοφ δήλωσε ότι ο πρώτος «διαστημικός τουρίστας» που θα βγει έξω από τον Σταθμό ίσως να μπορέσει να πραγματοποιήσει συγκεκριμένα πειράματα, αλλά και να φωτογραφήσει τη Γη.

Μοναδική ευκαιρία

Ένας άλλος Ρώσος κοσμοναύτης ο Γκενάντι Παντάλκα, που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα (879 μέρες) τόνισε ότι ο διαστημικός περίπατος είναι μια μοναδική ευκαιρία που δίνεται από τη Ρωσία, η οποία διατηρεί δεσπόζουσα θέση στην αγορά του διαστημικού τουρισμού.

Στο τέλος Ιουνίου, η ρωσική εταιρεία πυραύλων Energiya, μέρος της κρατικής υπηρεσίας Διαστήματος, Roscosmos, υπέγραψε συμβόλαιο με την αμερικανική εταιρείαSpace Adventures για μια τουριστική αποστολή στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού με έναν ρωσικό πύραυλο Soyuz. Κατά τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού ένας από τους τουρίστες θα μπορέσει να βγει έξω από τον Σταθμό μαζί με έναν επαγγελματία κοσμοναύτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το διαστημικό ταξίδι είναι προγραμματισμένο για το 2023.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.