Android 11: Όλα τα χαρακτηριστικά που προέρχονται από το… iPhone

Android 11: Όλα τα χαρακτηριστικά που προέρχονται από το… iPhone

Μετά τα δάνεια του νέου iOS 14 από το Android, ώρα να δούμε και το αντίστροφο. Τα χαρακτηριστικά του Android 11 που θα φανούν εξαιρετικά γνωστά στους χρήστες του iPhone.

Με το νέο λειτουργικό να είναι ήδη στη δεύτερη δοκιμαστική φάση του και να το περιμένουμε τον Σεπτέμβριο πιθανότατα, το καινούριο Android κομίζει αλλαγές και νεωτερισμούς. Νεωτερισμούς για τους χρήστες του βέβαια, καθώς στο iOS αυτά είναι ήδη γνωστά.

Η πιο χαρακτηριστική ίσως νέα λειτουργία του Android 11 είναι η διαθεσιμότητα όλων αυτών των λειτουργιών για το έξυπνο σπίτι, άμεσα διαθέσιμα πια στο λειτουργικό.

Όπως ακριβώς έκανε και η Apple δηλαδή στο δικό της σύστημα (HomeKit), μόνο που φρόντισε να το κάνει από το iOS 10. Τώρα μπορείς εύκολα και στο Android να λειτουργείς από το κινητό όλες τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού μέσω Google Home.

Σε κάτι άλλο που έκανε ο ανταγωνιστής από το περσινό iOS 13, η Google βελτιώνει τις άδειες για πράγματα όπως η τοποθεσία ή η πρόσβαση στην κάμερα. Αντί λοιπόν να δίνεις μία φορά μια άδεια για μεγάλο διάστημα, τώρα το Android θα σε ρωτά κατά περίπτωση.

Σε κάτι αντίστοιχο, η Google κάνει πλέον ευκολότερο το πέρασμα από (συνδεδεμένη) συσκευή σε συσκευή με ένα νέο μενού ειδοποιήσεων. Κάθε media hardware (όπως τα ηχεία Google Home ή οι συσκευές Bluetooth) θα αντιπροσωπεύεται στο μενού, όπως κάνει η Apple με το εικονίδιο του AirPlay στο Control Center του iOS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά και τα screenshots αλλάζουν στο πώς φαίνονται στην οθόνη και υιοθετείται μάλιστα ο τρόπος της Apple από το iOS 11. Αν τραβήξεις τώρα ένα στιγμιότυπο οθόνης στο νέο Android, θα εμφανιστεί ένα preview στην κάτω γωνία της οθόνης και πατώντας το θα ανοίξουν μια σειρά από εργαλεία μοντάζ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.