ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Facial recognition: Με αναγνώριση προσώπων θα βρίσκουν τα πιθανά θύματα των… serial killers

Facial recognition: Με αναγνώριση προσώπων θα βρίσκουν τα πιθανά θύματα των… serial killers

Βρέθηκε μια νέα προσέγγιση για την εξιχνίαση των υποθέσεων των κατά συρροή δολοφόνων με προγράμματα facial recognition.

Μια νέα μελέτη, ελέγχει αν τα θύματα ενός serial killer μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους αναγνωρίζοντας χαρακτηριστικά στο προφίλ τους.

Τα αστυνομικά αρχεία έχουν καταγράψει εξάλλου τέτοιες υποθέσεις, με γνωστότερη ίσως του κατά συρροή δολοφόνου Ted Bundy.

Η προσπάθεια έχει στο τιμόνι της δύο ακαδημαϊκούς εγκληματολόγους (Brendan Chapman και David Keatley) και ένα τμήμα της ερευνητικής δουλειάς τους δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Expert Systems».

«Τα θύματα του Ted Bundy είχαν έναν αριθμό από φυσικές ομοιότητες», ισχυρίζονται οι ακαδημαϊκοί, «οι περισσότεροι από μας έχουμε έναν συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου που μας αρέσει. Τι γίνεται λοιπόν αν έτσι ακριβώς επιλέγουν τα θύματά τους οι serial killers που έχουν σεξουαλικά κίνητρα;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα θύματα του Bundy βρήκαν πράγματι πολλές ομοιότητες στο πρόσωπο, πολύ περισσότερες από ό,τι σε τυχαίους ανθρώπους, και ευελπιστούν να μπορούν έτσι να συνδέσουν θύματα σε ιστορίες serial killers ή πιθανά θύματα σε ανοιχτές υποθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.