Απίστευτη είδηση με πρωταγωνίστρια μία γυναίκα από τις ΗΠΑ, η οποία έπρεπε να περιμένει δύο μήνες για να αναρρώσει…έπειτα από το τελευταίο της πεντικιούρ! Κι όμως, το προϊόν που χρησιμοποιήθηκε για να της απομακρύνει τους κάλους, της προκάλεσε έγκαυμα Γ’ βαθμού!

Η Cindy Dillon δήλωσε ότι το προϊόν σε μορφή τζελ που προοριζόταν για να απομακρύνει τους κάλους της, τοποθετήθηκε στο επάνω μέρος των ποδιών της και έπειτα καλύφθηκε με ζεστές πετσέτες και πλαστικό για περίπου 15 λεπτά.

Το περιστατικό συνέβη σε τοπικό ινστιτούτο ομορφιάς στο Κάνσας Σίτι του Μισούρι.

Η Dillon ανέφερε ότι όταν έσκυψε από την καρέκλα που καθόταν, αντίκρισε «αυτό το τρομερό, τρομερό κάψιμο στα πόδια της», ενώ αισθανόταν σαν να της «κάρφωναν μαχαίρια».

Η επώδυνη εμπειρία της Dillon προστίθεται στα πολλά περιστατικά μολύνσεων που έχουν παρατηρηθεί σε μεγάλα σαλόνια ομορφιάς και έχουν οδηγήσει σε σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και σε σοβαρές περιπτώσεις ακρωτηριασμού. Τα περισσότερα υγρά καθαριστικά κάλων παρασκευάζονται με σαλικυλικό οξύ, το οποίο βοηθά το κάλο να αποκολληθεί σταδιακά.

Οι οδηγίες, παρ’ όλα αυτά προειδοποιούν ότι το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στην πληγείσα περιοχή και να ξεπλένεται με κρύο νερό εάν η γύρω περιοχή είναι εκτεθειμένη. Το πιο πιθανό είναι, η Dillon, να ήταν αλλεργική στο συγκεκριμένο τζελ ή απλά να περιείχε πιο δυνατές χημικές ουσίες, προκαλώντας έτσι έγκαυμα στο μη προσβεβλημένο δέρμα.

Αν και το ινστιτούτο ομορφιάς αρνήθηκε την οποιαδήποτε κατηγορία, στις δύο τελευταίες επιθεωρήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί, αποδείχθηκε ότι στο εν λόγω ινστιτούτο ομορφιάς δεν πληρούνται πλήρως οι κανόνες υγιεινής.

Ο Dr. Daniel Aires, επικεφαλής της δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πανεπιστημίου του Κάνσας, δήλωσε ότι «τα έχω δει όλα» όταν πρόκειται για μόλυνση των νυχιών. «Έχω δει να εκτοξεύεται το πύον. Έχω δει έντονα κοκκινισμένα δάκτυλα. Έχω δει ανθρώπους που έπρεπε να χάσουν μέρος από ένα δάχτυλο», ανέφερε ο Aires.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις συνήθως μεταφέρονται σε σαλόνια ομορφιάς από χρησιμοποιημένα εργαλεία και απιονισμένες επιφάνειες, όπως λουτρό πεντικιούρ. Τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες λοιμώξεις όπως το MRSA, τη γρίπη των χοίρων και το πόδι των αθλητών.