Σε ποια ηλικία απολαμβάνουμε περισσότερο το σeξ

Σε ποια ηλικία απολαμβάνουμε περισσότερο το σeξ

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σeξ όταν πλησιάζουν τα 40.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι γυναίκες που πλησιάζουν τα 40 απολαμβάνουν στο μέγιστο το σeξ. Έχουν περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις και ορμές από ό,τι οι νεαρότερες γυναίκες και αυτό οφείλεται στο λεγόμενο βιολογικό τους ρολόι που έχει αρχίσει να χτυπάει για τα καλά.

Οι ερευνητές λοιπόν υπογραμμίζουν ότι αυτό συμβαίνει γιατί η γυναίκα καθώς πλησιάζει την ηλικία της εμμηνόπαυσης γνωρίζει πως οι ευκαιρίες να γίνει μητέρα τελειώνουν, με αποτέλεσμα αυτή η σκέψη να αυξάνει τη σεξουαλική της διάθεση.

Οι έρευνα έγινε σε 900 γυναίκες από 19 έως και 45 ετών αλλά και σε γυναίκες που βρισκόντουσαν σε εμμηνόπαυση ή κοντά σε αυτή. Το αποτέλεσμα έδειξε πως την καλύτερη σeξουαλική ζωή είχαν οι ηλικίες 27 με 45 και αυτό εκφράζεται πως είχαν σeξ πιο συχνά, σκεφτόντουσαν το σeξ περισσότερο και ήταν πιο ανοιχτές στο να έχουν μια βραδιά με έναν άγνωστο.

Το συμπέρασμα λοιπόν ήταν πως όσο μειώνεται η γονιμότητα τόσο αυξάνονται τα σeξουαλικά κίνητρα και η σeξουαλική συμπεριφορά γίνεται πιο ενεργή. Ακόμα ένας παράγοντας βέβαια σε όλο αυτό είναι και το γεγονός πως οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία νιώθουν πιο άνετα στο να δείχνουν ότι είναι σeξουαλικά όντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλές άλλωστε είναι οι γυναίκες που σε αυτή την φάση της ζωής τους κάνουν μια αναθεώρηση και επανεκτίμηση της και συνειδητοποιούν πως για κάποιο λόγο έχουν καταπιέσει τους εαυτούς τους, από το να έχουν μια συχνή και απολαυστική σeξουαλική ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.