ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Βρέθηκαν αρχαία νομίσματα της Μακεδονίας στη Ρουμανία – Χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή (φωτο)

Βρέθηκαν αρχαία νομίσματα της Μακεδονίας στη Ρουμανία – Χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή (φωτο)

Στο «φως» 68 αρχαία ασημένια νομίσματα με την επιγραφή «Μακεδόνων Πρώτης», που χρονολογούνται από την ρωμαϊκή εποχή έφερε ένας κυνηγός θησαυρών στη Ρουμανία.

Τα νομίσματα βρέθηκαν σε περιοχή του χωριού Daneasa, στη νότια Ρουμανία κοντά στον ποταμό Δούναβη και στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η τοπική αστυνομική διεύθυνση, παρέδωσε τα νομίσματα στην αρχαιολογική υπηρεσία για αξιολόγηση.

Το νόμισμα αυτό χρονολογείται από το 158 – 150 π.Χ, και πρόκειται για ασημένιο τετράδραχμο της Πρώτης Μερίδας της Μακεδονίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την κατάκτηση της Μακεδονίας από τους Ρωμαίους (146 π.Χ.) η περιοχή χαρακτηρίστηκε επαρχία της αυτοκρατορίας και χωρίστηκε σε τέσσερις μερίδες – διοικητικές περιφέρειες. Η Πρώτη Μερίδα είχε πρωτεύουσα την Αμφίπολη, με δικαίωμα κοπής νομίσματος. Νομίσματα όπως αυτά που βρέθηκαν στη Ρουμανία, εκτίθενται και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.