ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κανονικά αύριο τα μαθήματα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Τρομοκρατημένοι οι γονείς των μαθητών

Κανονικά αύριο τα μαθήματα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Τρομοκρατημένοι οι γονείς των μαθητών

Έντονη είναι η ανησυχία γονέων και καθηγητών του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, η οποία ολοκληρώθηκε μετά την αποχώρηση και των τελευταίων μαθητών, αποφασίστηκε να διεξαχθεί αύριο κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, ελήφθησαν μέτρα για την αποτροπή νέων επεισοδίων, τα οποία περιλαμβάνουν τον εξονυχιστικό έλεγχο του εσωτερικού και αύλειου σχολικού χώρου από την αστυνομία με συνδρομή σκύλων ιχνηλατών (ομάδα Κ9), προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κρυμμένα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενη επίθεση, όπως η σημερινή.

Παρ’ όλα αυτά, γονείς που ήλθαν να παραλάβουν τα παιδιά τους νωρίτερα δήλωσαν προβληματισμένοι ως προς την προοπτική να τα στείλουν στο σχολείο, έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση.

«Πρέπει να μπει μια τάξη, δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος τι θα συμβεί. Είδα τις εικόνες και ήλθα. Δεν γίνεται να είμαι στη δουλειά μου και να έχω το μυαλό εδώ» δήλωσε πατέρας μαθήτριας της Α’ Λυκείου, ενώ μητέρα σημείωσε: «Δεν θα αφήσω το παιδί να έλθει αύριο, ούτε σήμερα θα το άφηνα, αλλά μου είπε ότι θα πάρουν απουσία όσα παιδιά δεν πάνε».

Εκπαιδευτικός, την ώρα της αποχώρησης από το σχολείο, έδειχνε τα ρούχα του που είχαν λερωθεί με μπογιές στη διάρκεια των επεισοδίων, σημειώνοντας πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε να προστατεύσουμε τους μαθητές μας».

«Επιτέθηκαν στο κορίτσι που εξηγούσε χθες σε κανάλι τι είχε γίνει»

Μαθήτρια αναφέρθηκε σε συμπλοκή που έγινε μέσα στην τάξη και τον τραυματισμό άλλων παιδιών, περιγράφοντας πως στόχος των επιτιθέμενων έγινε συμμαθήτριά της, η οποία χθες είχε προβεί σε δηλώσεις για τα γεγονότα που είχαν συμβεί και είχε καταγγείλει συγκεκριμένες συμπεριφορές μερίδας μαθητών του σχολείου, πέραν των πρόσφατων επεισοδίων.

«Επιτέθηκαν στο κορίτσι που εξηγούσε χθες σε ένα κανάλι το τι είχε γίνει […] τη χτύπησαν και μετά μπήκε ένα αγόρι μπροστά να την προστατεύσει και χτύπησαν και το αγόρι άσχημα στη μύτη, στο μάτι» ανέφερε η μαθήτρια, προσθέτοντας πως «φοβόμαστε, δεν ξέρουμε τι θα γίνει, είμαστε τρομοκρατημένοι».

Σε ό,τι αφορά τη στάση των καθηγητών, σημείωσε πως προσπάθησαν να βγάλουν μέσα από τις τάξεις τα άτομα που έκαναν την επίθεση, ενώ ζήτησαν από τους μαθητές να παραμείνουν στην τάξη.

Προσερχόμενος στη σύσκεψη στο σχολείο ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δερμουτζίδης, δήλωσε: «Καταδικάζουμε τα επεισόδια, νιώθουμε θλίψη για ό,τι έχει γίνει. Θεωρούμε ότι η πολιτική και κομματική αντιπαράθεση πρέπει να μείνει έξω από τα σχολεία και στα σχολεία τα παιδιά μόνο να μορφώνονται και να εκπαιδεύονται».

Τι υποστηρίζουν οι φοιτητές και η ΚΝΕ

Φοιτητές από το σχήμα των ΕΑΑΚ υποστηρίζουν ότι στα επεισόδια «μερίδα μαθητών, που δεν έχουν τη στήριξη όλων των συμμαθητών τους, επιτέθηκαν στους φοιτητές με μολότοφ και πέτρες, καθώς κατέφθασαν και εξωσχολικοί που συμμετείχαν στην επίθεση».

«Τέτοιες πρακτικές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και σε αυτό το σχολείο αλλά και μέσα στις σχολές και τις γειτονιές μας, ιδίως της δυτικής Θεσσαλονίκης. Αυτό έγινε φανερό κι από το άρθρο που δημοσίευσε χθες η Χρυσή Αυγή, που συγχαίρει τους μαθητές για τη χθεσινή τους δράση και μας δείχνει πως ακόμη κι αν έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη, υποκινεί ρεύματα και διαμορφώνει κομμάτια της κοινωνίας μας, όπως αυτούς τους μαθητές με την “ευλογία” ναζιστικών χαιρετισμών», αναφέρουν.

Από την πλευρά τής ΚΝΕ, ο γραμματέας Τομεακής Οργάνωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Γιάννης Βασιλειάδης, αναφέρθηκε σε «ακροδεξιά, φασιστικά, περιθωριακά, χουλιγκάνικα στοιχεία, που μέσα από το σχολείο εξαπέλυσαν επίθεση», σημειώνοντας ότι τα σημερινά επεισόδια σε σχέση με χθες είχαν «πολύ πιο αναβαθμισμένη οργάνωση και εξοπλισμό».

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ για τις επιθέσεις στους φοιτητές

Τα σημερινά επεισόδια και η επίθεση που δέχθηκαν οι φοιτητές του ΑΠΘ που διαδήλωναν έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης απασχόλησαν τη Σύγκλητο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην έναρξη της σημερινής προγραμματισμένης συνεδρίασής της.

Με εισήγηση του πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Νίκου Παπαϊωάννου, η Σύγκλητος αποφάσισε να «καταδικάσει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου από οργανωμένες ομάδες στην περιοχή των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Σύγκλητος καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια βίαιης φασιστικής επιβολής άποψης και θέσεων από οποιονδήποτε χώρο κι αν προέρχεται», αναφέρεται στην απόφαση του οργάνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.