ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απαράδεκτη αξίωση εξαίρεσης Κύπριου Ευρωβουλευτή από την Τουρκία

Απαράδεκτη αξίωση εξαίρεσης Κύπριου Ευρωβουλευτή από την Τουρκία

Σε νέα ατιμωτική πρόκληση προς την ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε η Άγκυρα παρά τις χθεσινές δημόσιες προειδοποιήσεις τόσο του Όλι Ρέν, αρμοδίου Επιτρόπου για την Διεύρυνση, όσο και της γερμανίδας καγκελάριου Άγγελας Μέρκελ, να εφαρμόσει το πρωτόκολλο Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας-Κύπρου.

Η τουρκική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως μη-αποδεκτό πρόσωπο («persona non grata») τον Κύπριο ευρωβουλευτή Μάριο Ματσάκη. Ο Ματσάκης επρόκειτο να επισκεφθεί την Τουρκία ως μέλος ειδικού κλιμακίου της Ευρωκοινοβουλίου για συναντήσεις που σχετίζονται με την εξέταση της τουρκικής προόδους σε ότι τα αφορά τα οικεία διαπραγματευτικά κεφάλαια για την ενέργεια, το περιβάλλον, την υγεία και την αγροτική παραγωγή. Ο Ματσάκης είχε φυλακιστεί στις αρχές του έτους για 48 ώρες από την αστυνομία των Κατεχομένων, επειδή αφαίρεσε την τουρκική σημαία από ένα στρατιωτικό φυλάκιο της πράσινης ζώνης. Παρά το γεγονός ότι στην Αθήνα η είδηση πέρασε στα «ψιλά» δύο Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές αντέδρασαν ως γνήσιοι Έλληνες. Ο Γερμανός Κάρλ-Χάϊντζ Φλώρενς απάντησε στην Άγκυρα ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας υπαγορεύσει το ποια μέλη πρέπει να συνθέτουν την αντιπροσωπεία μας». Ο Δανός σοσιαλδημοκράτης Ντάν Γιόργκενσεν μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της Δανίας, αποκάλεσε την υπόθεση Ματσάκη «σκάνδαλο, που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις πιθανότητες της Τουρκίας να καταστεί μέλος της ΕΕ. Αυτό δείχνει ότι η Τουρκία έχει παρανοήσει πλήρως τους δημοκρατικούς κανόνες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.