Νέα κατάληψη στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Οδοφράγματα μπροστά από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου έχει στήσει ομάδά ατόμων στη Θεσσαλονίκη.

Μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου και προπηλάκισαν όσους προσπαθούσαν να τους σταματήσουν . Με πανό ζητούν «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές». Τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ίδιο σχολείο είχε και πάλι προκληθεί ένταση μετά τα επεισόδια της Σταυρούπολης.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ελλάδα Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και αναφέρεται στο GRTimes, «την ώρα που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1, αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργιάς του ΕΠΑΛ.

Εκείνη την ώρα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».

Όπως επισημάνει στη συνέχεια, «είναι οι ίδιοι γνωστοί «μαθητές» που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις θέλουν να εμποδίσουν τους μαθητές να διεκδικούν οργανωμένα με γενικές συνελεύσεις με αιτήματα μέσα στα σχολεία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, κοντά στο σχολείο υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.