Οι κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους και με τους δρόμους γεμάτους χιόνι και πάγο

«Εφιάλτη» χωρίς τέλος ζουν οι κάτοικοι της Ηλιούπολης από την Δευτέρα, αφού παραμένουν για τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα, αποκλεισμένοι στα σπίτια τους και με τους δρόμους γεμάτους χιόνι και πάγο.

Μπορεί τα συνεργεία του Δήμου να έχουν καθαρίσει στο μεγαλύτερο μέρος τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, ωστόσο στα στενά εντοπίζονται δυσκολίες προσβασιμότητας, με τον πάγο να καθιστά ανέφικτη κάθε μετακίνηση.

Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή των αστυνομικών, από το ύψος της οδού οδού Κεφαλληνίας και βορειότερα. Παρά το γεγονός ότι η οδός Κεφαλληνίας είναι ανοιχτή στο μεγαλύτερο μέρος της λόγω της παρέμβασης του Δήμου, στα στενά της περιοχής -τα οποία μάλιστα έχουν μεγάλη κατηφορική κλίση- επικρατεί ολικός παγετός, με ένα στρώμα πάγου να καλύπτει το οδόστρωμα.

Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε αδιέξοδο, με δεδομένο ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν ούτε για τις βασικές προμήθειες σε τρόφιμα και φάρμακα. Την ίδια ώρα ο Δήμος προσπαθεί να ανοίξει όσο περισσότερους δρόμους μπορεί και στα βόρεια τμήματα της πόλης. Ο μεγαλύτερος όγκος προβλημάτων εντοπίζονται στις οδούς Καζαντζάκη, Λέλας Καραγιάννη, Κέννεντυ και στα γύρω στενά.

Παρόμοια είναι και η κατάσταση ποπυ επικρατεί και στα κατηφορικά στενά πάνω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας που βρίσκονται μεταξύ της οδού Διγενή και Κιθαιρώνος, καθώς και στα σπίτια στην περιοχή Διάνα, κοντά στο Β’ Δημοτικό Γήπεδο Ηλιούπολης. Μάλιστα, στην τελευταία τοποθεσία οι πολίτες ήρθαν αντιμέτωποι με πολύωρες διακοπές ρεύματος που διήρκησαν ακόμα και 30 ώρες, με τις διακοπές να συνεχίζονται σε όλη την πόλη. Στην ίδια «γειτονιά» σχεδόν αποκλεισμένες είναι οι οδοί Χελμού, Γορτυνίας, Βερμίου, Παγγαίου, Υμηττού.

Προβλήματα μικρότερης έκτασης ως προς της προσβασιμότητα εντοπίζονται και στον ύψωμα μεταξύ των οδών Τσαμαδού και Αγίας Μαρίνας, που περιλαμβάνει τις οδούς Ζηρείας, Αγράφων, Μπέλες,Tυμφρηστού, Τύρφης, Κασσάνδρας, Σουνίου, Ολύμπου, Πηλίου, Πιερίων, όπου οι κατωφέρειες καθιστούν απαγορευτική κάθε μετακίνηση λόγω του πάγου.

Ακόμα και η λεωφόρος Δημοκρατίας είναι απροσπέλαστη, κυρίως λόγω του μεγάλου όγκου οχημάτων που έχουν εγκαταληφθεί απο τους οδηγούς λόγω της χιονοκαταιγίδας.

Αγανάκτηση των κατοίκων

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστικαν από τις διαμαρτυρίες κατοίκων, οι οποίοι επέρριπταν ευθύνες τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια, για την τεράστια ταλαιπωρία που βιώνουν από την Δευτέρα.

Οι κάτοικοι της Ηλιούπολης δηλώνουν αγανακτισμένοι, καθώς η ηλέκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί από τη Δευτέρα.

«Είμαστε από τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα χωρίς ρεύμα, είμαστε περίπου 20 -25 σπίτια που έχουμε πρόβλημα. Έπεσε ένα δέντρο, ξήλωσε τα καλώδια της ΔΕΗ, το δέντρο έπεσε σε ένα σπίτι και έχει δημιουργήσει φθορές. Ο δήμος ήρθε και καθάρισε τα δέντρα το πρωί, υπάρχει πρόσβαση, ωστόσο υπήρξε ένα πρόβλημα», ανέφερε, ο κ. Πάυλος Πρίφτης, κάτοικος της περιοχής της Ηλιούπολης.

Εξήγησε δε, ότι πήγε η ΔΕΗ την Τρίτη το απόγευμα, ωστόσο το συνεργείο ήταν του Δήμου Αθηναίων και συνεπώς δεν ήταν της αρμοδιότητάς τους και απλώς έστειλαν εκ νέου αίτημα. «Έχω μιλήσει με τους αρμόδιους και ακόμη περιμένω», κατέληξε λέγοντας ο κ. Πρίφτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!