ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα θωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού για τον Ολλανδικό Στρατό

Νέα θωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού για τον Ολλανδικό Στρατό

Με βάση ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου άμυνας, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου την προμήθεια 200 θωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων τύπου Boxer για τον Ολλανδικό Στρατό.

Το Boxer αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ Ολλανδίας και Γερμανίας και το ύψος του ολλανδικού προγράμματος αναμένεται να ανέλθει σε 624 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά το κόστος για την επιχειρησιακή αξιοποίηση και την τεχνική υποστήριξη των 200 νέων θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού για χρονική περίοδο 30 περίπου ετών, υπολογίστηκε από το ολλανδικό υπουργείο άμυνας στα 938 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να έχει συμπεριληφθεί ο φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ). Τα Boxer θα αντικαταστήσουν το σύνολο των οχημάτων Μ577, καθώς και μέρος του στόλου των οχημάτων YPR-765 που εντάχθηκαν σε υπηρεσία τη δεκαετία του ΄70. Τα νέα θωρακισμένα οχήματα που θα αξιοποιηθούν σε ρόλους μεταφοράς τραυματιών στο πεδίο της μάχης, μεταφοράς φορτίου και ανδρών ομάδων ειδικών δυνάμεων, κατασκευάζονται από τις Krauss-Maffei Wegmann (KMW), Rheinmetall Landsysteme (RLS) και την ολλανδική Stork, η οποία θα λειτουργήσει ως κύριος ανάδοχος για το ολλανδικό πρόγραμμα. Τα πρώτα από τα νέα οχήματα μεταφοράς προσωπικού θα ενταχθούν σε υπηρεσία στον Ολλανδικό Στρατό το 2011 και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν το 2016. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.