ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

H Nότια Κορέα σχεδιάζει την κατασκευή 274 νέων επιθετικών ελικοπτέρων

H Nότια Κορέα σχεδιάζει την κατασκευή 274 νέων επιθετικών ελικοπτέρων

Με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες το υπουργείο άμυνας της Νοτίου Κορέας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της υλοποίησης προγράμματος κατασκευής 274 επιθετικών ελικοπτέρων σύγχρονης τεχνολογίας εγχώρια μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα βρίσκονται σε υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις της Ν. Κορέας τουλάχιστον 500 μικρά και μεσαία οπλισμένα ελικόπτερα, με μέσο όρο ηλικίας μεγαλύτερο των 20 ετών. Με βάση τις πληροφορίες αναμένεται να ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά, μέσα στο έτος που διανύουμε. Το ύψος του εξαιρετικά φιλόδοξου αυτού προγράμματος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε πέντε έως έξι τρισεκατομμύρια Won (περί τα έξι δις δολάρια ΗΠΑ), αλλά ορισμένοι αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι στην πράξη θα είναι τουλάχιστον διπλάσιο για έναν τέτοιο αριθμό σύγχρονων επιθετικών ελικοπτέρων. Η υλοποίηση του προγράμματος μελετάται από το υπουργείο άμυνας της χώρας με δεδομένη την ανάληψη της διοίκησης των δυνάμεων της χώρας από το υπουργείο άμυνας της Νοτίου Κορέας σε καιρό πολέμου, κάποια χρονική στιγμή την περίοδο 2009-2012. Υπενθυμίζεται ότι μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας το καλοκαίρι του 1953, η τότε κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας προσφέρθηκε να αναθέσει τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεών της στην διοίκηση των δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών με διοικητή Αμερικανό ανώτατο αξιωματικό. Το καθεστώς αυτό παρέμεινε αμετάβλητο μέχρι το 1994, χρονιά κατά την οποία η Κορέα επανέκτησε τον πλήρη έλεγχο των ενόπλων δυνάμεών της, αλλά μόνο για τις ειρηνικές περιόδους. Εν καιρώ πολέμου ο έλεγχος αναλαμβάνεται αυτόματα από τον Αμερικανό διοικητή των κορεατικών και αμερικανικών δυνάμεων, που παράλληλα τίθεται και διοικητής των δυνάμεων του ΟΗΕ που εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.