ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Kongsberg υπογράφει συμφωνία για την παραγωγή τμημάτων του F-35

Η Kongsberg υπογράφει συμφωνία για την παραγωγή τμημάτων του F-35

H νορβηγική Kongsberg υπέγραψε πρόσφατα μακρόχρονη συμφωνία με τις αμερικανικές Lockheed Martin και Northrop Grumman, για την κατασκευή τμημάτων του νέου διακλαδικού μαχητικού κρούσης F-35 Lightning II κατασκευασμένων από σύνθετα υλικά.

Βασικός όρος ενεργοποίησης της συμφωνίας φυσικά είναι επιλογή του αεροσκάφους για την αντικατάσταση των F-16A MLU που σήμερα αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Νορβηγικής αεροπορίας. Η απόφαση για το ποιο θα είναι το μελλοντικό νορβηγικό μαχητικό αναμένεται να παρθεί μέσα στο 2008. Σε περίπτωση που επιλεγεί το αμερικανικό μαχητικό θα ανεγερθεί σε πρώτη φάση στη Νορβηγία εργοστάσιο με εξειδικευμένο εξοπλισμό για την κατασκευή τμημάτων από σύνθετα υλικά, ενώ όταν η διαδικασία παραγωγής του F-35 επιταχυνθεί στα κανονικά επίπεδα περί τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, οι νορβηγικές αμυντικές βιομηχανίες θα αναλάβουν πρόσθετο υποκατασκευαστικό έργο. Σημειώνεται ότι το εκτιμώμενο ύψος της συμφωνίας με την Lockheed Martin ανέρχεται σε 1,3 δισεκατομμύρια κορόνες Νορβηγίας, ενώ αυτό της αντίστοιχης με τη Northrop Grumman εκτιμάται σε 650 εκατομμύρια κορόνες. Χρονικά και οι δύο συμφωνίες καλύπτουν διάστημα οκτώ ετών, ενώ με την επιτάχυνση της διαδικασίας παραγωγής οι Νορβηγοί εκτιμούν ότι θα εξασφαλίσουν συνολικό έργο αξίας 6 έως 8 δισεκατομμυρίων κορονών.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.