ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο επίγειο σύστημα παραπλάνησης πυραύλων εδάφους-αέρος μικρού βεληνεκούς

Νέο επίγειο σύστημα παραπλάνησης πυραύλων εδάφους-αέρος μικρού βεληνεκούς

Τον ερχόμενο Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη επίδειξη του CMAPS ενός πρωτοποριακού συστήματος παραπλάνησης πυραύλων αέρος-εδάφους μικρού βεληνεκούς, στο πεδίο δοκιμών και βολών της Naval Air Systems Command στο China Lake της Καλιφόρνια.

Η ανακοίνωση έγινε από τη General Dynamics Armament & Technical Products, θυγατρική της αμερικανικής General Dynamics στις 25 Ιουνίου 2007. Το σύστημα που έχει ήδη περάσει με επιτυχία σειρά διεξοδικών δοκιμών και αξιολογήσεων, με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία πέτυχε τον ταχύτατο εντοπισμό και εγκλωβισμό 30 τουλάχιστον πυραύλων στο πεδίο δοκιμών κοντά στην αεροπορική βάση Tonopah στην έρημα της Νεβάδα, αλλά και σε αυτό της China Lake μέσα στο 2006, ενώ δοκιμάστηκαν με επιτυχία και τα υποσυστήματα παραπλάνησης που φέρει στη βάση Atterbury τον περασμένο Μάιο. Για την προετοιμασία και διεξαγωγή της ολοκληρωμένης αυτής επίδειξης, το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ διέθεσε ποσό δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μέχρι σήμερα άλλα 10,4 εκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί για την ανάπτυξη του συστήματος. Το CMAPS (Counter Man-Portable Air Defense System) είναι ένα επίγειο σύστημα το οποίο περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό αισθητήρων οι οποίοι μπορούν να εγκατασταθούν περιμετρικά ενός αεροδρομίου και να εντοπίσουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια πυραύλους εδάφους-αέρος μικρού βεληνεκούς (όπως ο εικονιζόμενος Mistral) που μόλις έχουν εκτοξευθεί εναντίον αεροσκαφών που πλησιάζουν για προσγείωση ή έχουν απογειωθεί. Τα στοιχεία του εχθρικού πυραύλου μεταβιβάζονται σε πραγματικό χρόνο σε κέντρο ελέγχου από όπου δίνεται αυτόματα η εντολή εκτόξευσης ισχυρών αντιμέτρων υπερύθρων (IR) εναντίον του. Ο πύραυλος στρέφεται εναντίον της ρουκέτας που φέρει το σύστημα αντιμέτρων υπερύθρων, με αποτέλεσμα να χάνει τον πραγματικό τους στόχο. Το CMAPS που θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο για την εξασφάλιση αντίδρασης στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό απειλών. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης την ανάπτυξη ελαφρά παραλλαγμένων εκδόσεων του συστήματος για την προστασία πλοίων και κτιριακών εγκαταστάσεων.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.