ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Πρεμιέρα Πανελλαδικών ΕΠΑΛ: Ξεκίνησαν με κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά

Πρεμιέρα Πανελλαδικών ΕΠΑΛ: Ξεκίνησαν με κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά

Πρεμιέρα σήμερα για τις πανελλήνιες και στα ΕΠΑΛ με κείμενο του Θεοτοκά.

Στο απόσπασμα, με τίτλο «Παραινέσεις ενός πατέρα του καιρού μας», από το βιβλίο του Γιώργου Θεοτοκά «Στοχασμοί και θέσεις» (τ. Β’, 1950-1966, εκδόσεις Εστία) εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, σήμερα, Τρίτη, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι εξεταζόμενοι, εκτός από τις ερωτήσεις γραμματικής, κατανόησης κειμένου και την περίληψη, κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο, με θέμα τις συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον, τα ζητήματα που τις προκαλούν, καθώς επίσης και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι εντάσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και του προέδρου της, Γιάννη Βαφειαδάκη, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα θέματα ήταν απλά και οι υποψήφιοι δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα. «Τα θέματα ήταν βατά και σαφή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαφειαδάκης.

Τη «σκυτάλη» θα πάρουν αύριο οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελλαδικών, από τις 9 έως τις 16 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου σε μαθήματα Ειδικότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.