ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Εισαγγελείς καλούνται να ερευνήσουν αν οι σεισμολόγοι «σπέρνουν» πανικό άδικα

Εισαγγελείς καλούνται να ερευνήσουν αν οι σεισμολόγοι «σπέρνουν» πανικό άδικα

Ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, με πρόσφατη επιστολή του ζήτησε να ελεγχθούν οι σεισμολόγοι που προχώρησαν σε «ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις» για επικείμενο μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο, «προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους του νησιού».

Η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, ανέλαβε να διενεργήσει τις συγκεκριμένες καταγγελίες και αν διαπιστώσει ότι τελέσθηκαν αδικήματα να αποδώσει και τις ανάλογες ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης προ δυο ημερών είχε στείλει επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητώντας την παρέμβασή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, o κ. Σπίρτζης ανέφερε: «Η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, της εκτίμησης και αποκατάστασης των ζημιών και την κατά το δυνατό άμεση επαναφορά της ομαλότητας της καθημερινότητας της ζωής στις πληγείσες περιοχές», αλλά αυτό το έργο, κατά τον υπουργό, γίνεται ακόμα δυσκολότερο καθώς «άτομα επικαλούμενα την επιστημονική τους ιδιότητα, προβαίνουν δημοσίως σε ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δηλώσεις και εκτιμήσεις, που παρεμποδίζουν σοβαρά το έργο της Πολιτείας και δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους, πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον και ζημιώνοντας περαιτέρω ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.