ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Τα δέκα δις κατοίκους θα πλησιάσει ο πλανήτης ως το 2050

Τα δέκα δις κατοίκους θα πλησιάσει ο πλανήτης ως το 2050

Ο πληθυσμός της Ινδίας αναμένεται να ξεπεράσει εκείνον της Κίνας εντός περίπου επτά ετών και το ίδιο αναμένεται να συμβεί με την Νιγηρία και τις ΗΠΑ, με την αφρικανική χώρα να γίνεται η τρίτη πολυπληθέστερη στον κόσμο λίγο πριν από το 2050, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Η έκθεση που συνέταξε η Υπηρεσία Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του οργανισμού προβλέπει ότι ο σημερινός παγκόσμιος πληθυσμός των σχεδόν 7,6 δισ κατοίκων θα αυξηθεί σε 8,6 δισ μέχρι το 2030, σε 9,8 δισ το 2050 και σε 11,2 δισ το 2.100.

Όπως αναφέρει, σχεδόν 83 εκατομμύρια άνθρωποι προστίθενται κάθε χρόνο στον παγκόσμιο πληθυσμό και η ανοδική αυτή τάση αναμένεται να συνεχιστεί ακόμη και με την συνεχιζόμενη μείωση των γεννήσεων, που γνωρίζουν σταθερή πτώση από την δεκαετία του 60.

Ο Τζον Γουίλμοτ, ο διευθυντής του τμήματος που αφορά τον πληθυσμό της συγκεκριμένης αυτής υπηρεσίας του ΟΗΕ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η έκθεση περιλαμβάνει πληροφορίες για τους πληθυσμούς 233 χωρών και περιοχών του κόσμου. “Ο πληθυσμός της Αφρικής είναι αξιοσημείωτος λόγω της ραγδαίας αύξησης του ποσοστού του και αναμένεται ότι η μισή και πλέον παγκόσμια αύξηση πληθυσμού από σήμερα ως το 2050 θα συντελεστεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Στο άλλο άκρο, αναμένεται ότι ο πληθυσμός της Ευρώπης ουσιαστικά θα μειωθεί ως έναν βαθμό στις επόμενες δεκαετίες”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.