ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στον αέρα η επένδυση του Ελληνικού – 3η αναβολή του ΚΑΣ

Στον αέρα η επένδυση του Ελληνικού – 3η αναβολή του ΚΑΣ

Νέα καθυστέρηση προκύπτει στην απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου καθώς τα μέλη του ψήφισαν κατά πλειοψηφία την αναβολή εκ νέου για την απόφαση για την μεγαλοεπένδυση στο Ελληνικό.

Θα προηγηθεί η κήρυξη ή μη του αρχαιολογικού χώρου την ερχόμενη Τρίτη και αμέσως μετά θα συζητηθεί και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ).

Το θέμα του ελληνικού παίρνει νέα καθυστέρηση παρά το γεγονός ότι έχει πάρει πάνω του την επένδυση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Την εισήγηση για την αναβολή έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΑΣ, η Γ.Γ. του υπ. Πολιτισμού Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη η οποία και προεδρεύει.

Ακόμη δεν είναι σαφείς οι λόγοι που υπαγορεύουν την εισήγηση Βλαζάκη. Αν δηλαδή έχει πάρει εντολή από την κυβέρνηση να αναβάλει την συνεδρίαση, υπό το φόβο ότι επειδή δεν έχουν καμφθεί οι αντιρρήσεις, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε κήρυξη του χώρου ως αρχαιολογικού, και άρα σε ένα ακόμη φιάσκο ή συντρέχουν άλλες αιτίες.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η κα Βλαζάκη εισηγήθηκε να ξαναεισαχθεί το θέμα διαφορετικά. Σαν κήρυξη ή μη αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό, και σαν έγκριση ή μη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η εισήγηση για μια ακόμη αναβολή δεν είχε πάρει την σχετική κατεύθυνση από την πολιτική ηγεσία, παρά είναι πρωτοβουλία της ίδιας της κας Βλαζάκη με το σκεπτικό η συζήτηση στο ΚΑΣ ενδεχομένως να οδηγήσει σε απόφαση που αφορά τη μη κήρυξη της έκτασης ωα αρχαιολογικής ζώνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την πρώτη φορά η συνεδρίαση είχε διακοπεί στις 2 τα ξημερώματα έπειτα από τηλεφώνημα «άνωθεν» και ενώ η κήρυξη της έκτασης ως αρχαιολογικής κρεμόταν από μια κλωστή, ενώ τη δεύτερη φορά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς λίγες ώρες πριν ξεκινήσει οι ισορροπίες ήταν και πάλι υπέρ όσων υποστήριζαν ότι το πρώην αεροδρόμιο πρέπει να κηρυχθεί αρχαιολογική ζώνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.