ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σπύρος Νικολόπουλος (φωτό)

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σπύρος Νικολόπουλος (φωτό)

Με ενημέρωση της ΕΣΗΕΑ, έγινε γνωστό ότι ο Σπύρος Νικολόπουλος έχασε τη μάχη σε ηλικία 83 ετών, ενώ υπηρέτησε τη δημοσιογραφία επί πέντε και πλέον δεκαετίες.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του εξέδιδε την εφημερίδα «Μάχη της Αίγινας», αναδεικνύοντας θέματα και προβλήματα του νησιού.

Ο Σπύρος Νικολόπουλος γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1966 από την εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς». Ακολούθησαν οι εφημερίδες «Ελεύθερος Κόσμος», «Εσπερινή Ώρα», «Σημερινά», «Ελευθεροτυπία», «Βήμα», «Πρώτη» και «Βραδυνή». Από το 1970 έως και το 1992 εργάστηκε στη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και διετέλεσε Διευθυντής της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης της ΕΡΤ1, ενώ, από το 1982 κι έπειτα, υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τα τελευταία χρόνια εξέδιδε την εφημερίδα «Μάχη της Αίγινας».

Ο Σπύρος Νικολόπουλος εργάστηκε άοκνα και εποικοδομητικά. Υπήρξε ευγενής και αξιοπρεπής, σεβόμενος πάντοτε τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τους συναδέλφους, ενώ διετέλεσε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής και του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. της Ένωσης συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που τίμησε με τη διαδρομή του την ελληνική δημοσιογραφία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κηδεία του Σπύρου Νικολόπουλου θα γίνει το Σάββατο (08.08.2020) στην Αίγινα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.