ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου πάνω από τη Βόρεια Οσσετία

Κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου πάνω από τη Βόρεια Οσσετία

Ο υπουργός ασφάλειας και οικονομικών ασφαλείας της Ρωσικής Δημοκρατίας της Βόρειας Οσσετίας, Alsanbek Kelekhsayev, δήλωσε εχθές ότι το ενδεχόμενο ύπαρξης μίας ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στα εδάφη της Βορείου Οσσετίας είναι «ένας μύθος».

Η απόπειρα διάψευσης ακολούθησε ανακοίνωση προχθές της νέο-εμφανιζόμενης στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου τρομοκρατικής οργάνωσης, Kataib al-Khoul Jamaat. Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη μεταγωγικού ελικοπτέρου τύπου Mi-8 κοντά στην πρωτεύουσα της δημοκρατίας, το Βλαντικαυκάζ στις 11 Σεπτεμβρίου, το οποίο κόστισε τη ζωή σε ομάδα δώδεκα υψηλόβαθμων επιτελικών από το υπουργείο Αμύνης της χώρας αλλά και το Γενικό Αρχηγείο της Στρατιάς του Βορείου Καυκάσου. Η ίδια οργάνωση φέρεται επίσης να ευθύνεται για την επίθεση στις 6 Σεπτεμβρίου κατά ρωσικής περιπόλου που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις στρατιώτες, ενώ τραυμάτισε άλλους τέσσερις. Σημειωτέον ότι η τραγική πόλη του Μπεσλάν, όπου τον Σεπτέμβριο του 2004 έλαβε χώρα η πολύνεκρη ομηρία των μαθητών του δημοτικού σχολείου της πόλης από Τσετσένους τρομοκράτες, βρίσκεται στη Βόρεια Οσσετία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.