ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην Ελλάδα ισπανική φρεγάτα

Στην Ελλάδα ισπανική φρεγάτα

Φτάνει σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά η ισπανική φρεγάτα “Βασίλισσα Σοφία” (F-84) για να συμμετάσχει στην SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group-2), τη μόνιμη δύναμη του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Η φρεγάτα αυτή είναι η τέταρτη του είδους «Σάντα Μαρία», βασισμένη στην κλάση «Oliver Hazard Perry», και έχει κατασκευασθεί στα ναυπηγεία του Ελ Φερρόλ μαζί με άλλες πέντε του ίδιου τύπου. Το πλοίο παραδόθηκε στην ισπανική Αρμάδα τον Οκτώβριο του 1990.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του πλοίου είναι τα ακόλουθα:

Μήκος 138 μ., πλάτος 14,3 μ. και βύθισμα 8 μ. με εκτόπισμα 4.000 τόνων και μέγιστη ταχύτητα 29 κόμβων. Η χωρητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας Πολεμικής Αεροπορίας, είναι 199 άτομα.

Μεταξύ των κύριων οπλικών συστημάτων του διακρίνονται ο εκτοξευτής  πυραύλων ΜΚ-13 με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων SSM (Harpoon) και SAM (Standard), πυροβόλο OTO-Melara 76 mm και κυρίως το ελικόπτερο SH-60B LAMPS, εξοπλισμένο με ανθυποβρύχιακές τορπίλες και τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους IR Penguin.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φρεγάτα θα παραμείνει στον Πειραιά μέχρι τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα αποπλεύσει με τις λοιπές ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.