Πρωτοχρονιά: Η υποδοχή της νέας χρονιάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (φωτο-βίντεο)

Xιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν το νυκτερινό ουρανό

Πρωτοχρονιά: Η υποδοχή της νέας χρονιάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (φωτο-βίντεο)

Η Αθήνα γιορτάζει την πιο λαμπρή νύχτα του χρόνου με ένα θέαμα υψηλής αισθητικής στην πλατεία Συντάγματος και ένα μεταμεσονύκτιο πάρτι για όλους και όλες, στην εμβληματική αγορά της Βαρβακείου αγοράς.

Πολυάριθμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, τη Βουλή και το Σύνταγμα, δημιουργώντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα. Από νωρίς ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, συνοδεία 10μελούς ορχήστρας δεξιοτεχνών μουσικών και σολίστ, με τραγούδια και μελωδίες που αγαπήθηκαν από όλους, καλωσόρισαν τη νέα χρονιά. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά από την ΕΡΤ, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Λίγα λεπτά πριν από την αλλαγή του νέου χρόνου ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, όπου όλοι μαζί μέτρησαν αντίστροφα, μέχρι το πρώτο δευτερόλεπτο του 2023.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολυπληθή παρουσία και εξέφρασε τη χαρά του που «ανταμώνουμε ξανά». Επίσης, ευχήθηκε να «είμαστε όλοι καλά», και το 2023 όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε το 2022, αλλά, γιατί όχι, να μας επιφυλάξει και πολλές όμορφες εκπλήξεις. Καταλήγοντας το μήνυμά του, είπε να «βλέπουμε κόσμο με χαμόγελα, όπως αυτά που βλέπουμε τώρα» και τραγούδησε «Καλή Χρονιά, Καλή Χρονιά, Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά». 5770152 5770151

Η έλευση της νέας χρονιάς σήμανε την έναρξη μιας μεγάλης χαρούμενης γιορτής σε κάθε γωνιά της Αθήνας με μουσική, χαρά, πυροτεχνήματα.

Στην πλατεία Συντάγματος, τη μουσική σκυτάλη παρέλαβε η high energy χορευτική cover band των Bejeezus που θα απογειώσει τη διάθεσή με pop, swing, latin και rock ‘n’ roll ρυθμούς για ατέλειωτο χορό.

Λίγο πιο μακριά αλλά πάντα στην καρδιά της Αθήνας, στη στοά της Βαρβακείου ο Δήμος Αθηναίων με τους πιο σημαντικούς djs της Αθήνας δημιουργούν ένα ανοικτό πάρτι που αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 5770086 5770085 5770196 5770187

Με ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, χρωμάτων και σχεδίων υποδέχθηκε και η Θεσσαλονίκη τη νέα χρονιά, το 2023.

Η είσοδος στο 2023 συνοδεύτηκε από ένα εξάλεπτο σόου χιλιάδων πυροτεχνημάτων που εκτοξεύθηκαν από θαλάσσης από ειδική φορτηγίδα και ξεκίνησε ένα λεπτό πριν από την αλλαγή του χρόνου, φωτίζοντας τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους γέμισε με τις μουσικές που παίζουν γνωστοί DJs της πόλης από τις 8 το βράδυ, με χιλιάδες κόσμου, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, να το απολαμβάνουν.

Λίγα λεπτά πριν την αλλαγή του χρόνου τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος από τη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους απηύθυνε ευχές για την καινούρια χρονιά. Στη συνέχεια μέτρησε αντίστροφα για τον ερχομό του νέου έτους. θεσ1 θεσ2 θες4

Σημειώνεται ότι το υπερθέαμα των πυροτεχνημάτων πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης με χορηγία του ΕΒΕΘ.

Υπό τους ήχους των καραβιών και με τον ουρανό να φωτίζεται από πυροτεχνήματα γιόρτασε την έλευση του 2023 και ο Πειραιάς, με τον φωτισμένο «Πύργο» του να κάνει τη διαφορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.