ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Γιακουμάκης: Σαν σήμερα πριν εννέα χρόνια βρέθηκε το πτώμα του φοιτητή

Μετά από 40 μέρες ερευνών βρέθηκε το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Β.Γιακουμάκης: Σαν σήμερα πριν εννέα χρόνια βρέθηκε το πτώμα του φοιτητή

Το ημερολόγιο γράφει 15 Μαρτίου 2015. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκη βρέθηκε νεκρό μετά από 40 ημέρες ερευνών σε βαλτώδη περιοχή στον Κάτσικα Ιωαννίνων, λίγα μέτρα μακριά από τη σχολή του.

Πάμε όμως να ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτής της υπόθεσης.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων εξαφανίστηκε για ανεξήγητους λόγους. Η εξαφάνιση του Γιακουμάκη ανακαλύφθηκε από την μητέρα του η οποία τηλεφωνούσε στο κινητό του, αλλά χωρίς να πάρει απάντηση. Ανησύχησε και στη συνέχεια τηλεφώνησε σε συμφοιτητές του μήπως ήξεραν που βρίσκεται.

Ευθύς αμέσως, η αστυνομία της περιοχής ξεκίνησε ενδελεχείς έρευνες προκειμένου να τον εντοπίσουν. Ο ευρύτερος χώρος «χτενίστηκε» αλλά μάταια. Δεν βρέθηκε τίποτα.

Όσο περνούσαν οι μέρες τα σενάρια για τα αίτια εξαφανισής του πολλαπλασιάζονταν. Μάλιστα, είχε ακουστεί πως μπορεί να βρίσκεται και σε άλλα σημεία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών αποκαλύφθηκαν τα περιστατικά βίας και άγριου bullying εναντίον του Γιακουμάκη, τα οποία θεωρείται ότι ήταν τα αίτια που τον ώθησαν να εξαφανιστεί. Οι έρευνες είχαν διάρκεια 40 μέρες.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν και στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Εν τέλει, 40 μέρες μετά  στις 15 Μαρτίου του 2015, εντοπίστηκε το πτώμα του Γιακουμάκη, 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Τον Απρίλιο του 2015 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε δύο στελέχη της σχολής του φοιτητή, στον πρώην διευθυντή της Σχολής και στην υπεύθυνη της Εστίας, για συνεχή παραβίαση των καθηκόντων τους και για τους χειρισμούς τους απέναντι στην υπόθεση του Γιακουμάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 7 Ιουλίου 2021 οι κατηγορούμενοι στη δίκη για την υπόθεση με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη κρίθηκαν ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό από το δικαστήριο  – όπως και πρωτόδικα –  οι 5 από τους 8 κατηγορούμενους. Ενώ και για τους υπόλοιπους τρεις, που εκείνη την περίοδο ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο απεφάνθη ότι τέλεσαν τις πράξεις που κατηγορούνται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.