Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Χωρίς γιατρούς το νοσοκομείο στα Κύθηρα – Με…οδηγίες από το τηλέφωνο οι τοκετοί!

«Δεν υπάρχει γυναικολόγος, ούτε μαία στο νησί, ο τοκετός έγινε από αγροτικό γιατρό… τηλεφωνικά!»

Χωρίς γιατρούς το νοσοκομείο στα Κύθηρα – Με…οδηγίες από το τηλέφωνο οι τοκετοί!

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, τόσο σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε βασικές ειδικότητες, αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο των Κυθήρων, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία του προβληματική και, σε πολλές περιπτώσεις, επισφαλή για τους κατοίκους του νησιού.

Από την έλλειψη παθολόγου και αναισθησιολόγου μέχρι την πλήρη απουσία υποδομών για τοκετούς, το νοσοκομείο έχει οδηγηθεί σε κατάσταση υπολειτουργίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγειονομική ασφάλεια της τοπικής κοινότητας.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επεσήμανε ότι, παρά την καλή κατάσταση των ξενοδοχειακών υποδομών της μονάδας, το έλλειμμα σε γιατρούς παραμένει «τεράστιο», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, προσθέτοντας πως το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλα νησιά της χώρας.

«Οι κάτοικοι βρίσκονται στη κυριολεξία στο έλεος του Θεού και των διακομιδών. Γιατί εκτός των σοβαρών ελλείψεων στο νοσοκομείο απουσιάζει και ο ιδιωτικός τομέας», ανέφερε σε δηλώσεις του στο OPEN.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη γυναικολογική φροντίδα, την οποία χαρακτήρισε απελπιστική.

«Στις 25 Φεβρουαρίου έγινε ένας έκτακτος τοκετός μετά από πολλά χρόνια. Ξέρετε γιατί δεν γίνονται τοκετοί; Γιατί δεν υπάρχει γυναικολόγος, ούτε μαία. Ο τοκετός έγινε από αγροτικό γιατρό… τηλεφωνικά!»

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα κανένα παιδί δεν γεννιέται στα Κύθηρα – όλοι οι τοκετοί γίνονται εκτός νησιού.
«Πάμε πίσω σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές».

Η εικόνα εγκατάλειψης επιβεβαιώθηκε και με πρόσφατο περιστατικό:
«Όπως κατήγγειλε δεν υπήρχε παθολόγος χθες, και υπήρχε μόνο μια γιατρός που είχε χαζέψει γιατί έκανε όλες τις ειδικότητες», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.