ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΗΠΑ: Έκκληση Τζ. Μακέιν για δικομματική συνεργασία στο Κογκρέσο

ΗΠΑ: Έκκληση Τζ. Μακέιν για δικομματική συνεργασία στο Κογκρέσο

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Τζον Μακέιν έκανε έκκληση για δικομματική συνεργασία, καθώς το Κογκρέσο επέστρεψε από τις καλοκαιρινές διακοπές του κι ανακτά την πολιτική δυναμική του κοινοβουλευτικού έργου, σχολιάζει το CNN.

Ο Μακέιν υποστηρίζει ότι ο πραγματισμός, ο συμβιβασμός και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι αποφασιστικής σημασίας έναντι της έλλειψης πολιτικής εμπειρίας από τον Λευκό Οίκο, όπως την επισημαίνει ο ίδιος. «Το γεγονός αυτό δεν ήταν ποτέ περισσότερο πιο αληθινό απ’ ότι σήμερα, καθώς το Κογκρέσο πρέπει να κυβερνήσει με έναν πρόεδρο, ο οποίος δεν έχει εμπειρία δημοσίου αξιώματος, είναι συχνά ελάχιστα πληροφορημένος και μπορεί να γίνει παρορμητικός στις ομιλίες και τις επαφές του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακέιν σε πρόσφατη τοποθέτησή του στην εφημερίδα «The Washington Post».

«Πρέπει να σεβαστούμε τις εξουσίες του, αλλά και τις συνταγματικές υποχρεώσεις του. Πρέπει εκεί που μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί του. Ωστόσο όμως δεν είμαστε υφιστάμενοί του. Δεν απαντούμε σε αυτόν. Απαντούμε στον αμερικανικό λαό. Πρέπει ν? ασκήσουμε την αρμοδιότητα που έχουμε ελέγχοντας την εξουσία του. Παράλληλα, πρέπει να εκτιμήσουμε την ιδιότητά μας ως μέλη του Κογκρέσου, περισσότερο από την σύνδεση που έχουμε με το κόμμα μας» επεσήμανε με νόημα ο Μακέιν.

Η έκκληση αυτή έγινε καθώς το Κογκρέσο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με μία κοινοβουλευτική ατζέντα σοβαρών ζητημάτων από την χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και την αύξηση του ορίου του κρατικού δανεισμού, μέχρι την έγκριση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, την συνοριακή φύλαξη και την μετανάστευση, την φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και την διάθεση κεφαλαίων για την αναβάθμιση των υποδομών. Παράλληλα, ο Μακέιν επεσήμανε την ανάγκη τήρησης των κανονισμών στα νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου, δίνοντας έμφαση στις διαδικασίες και τους κανόνες που διέπουν την επεξεργασία κι έγκριση του κοινοβουλευτικού έργου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.