ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιταλία: Προς κυβέρνηση συνεργασίας Πέντε Αστέρων – Λίγκα του Βορρά

Ιταλία: Προς κυβέρνηση συνεργασίας Πέντε Αστέρων – Λίγκα του Βορρά

Σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας φαίνεται πως κατέληξαν το ευρωσκεπτικιστικό «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» και η ακροδεξιά «Λίγκα του Βορρά», με τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών να αποδίδουν καρπούς.

Όπως αναφέρει η «The Wall Street Journal», μετά τις επαφές που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ηγεσίες των δύο πολιτικών κομμάτων ήρθαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για τα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος.

Πηγές από την Ιταλία θεωρούν ότι οι διαβουλεύσεις του τελευταίου διημέρου προλειαίνουν το έδαφος για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας το ακριβώς επόμενο χρονικό διάστημα.

Εφόσον τελικώς επιβεβαιωθούν τα παραπάνω σενάρια, τότε θα πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των αντισυστημικών κομμάτων της Ευρώπης, καθώς τόσο το Κίνημα των Πέντε Αστέρων όσο -κυρίως- η Λίγκα του Βορρά εμφορούνται από έντονο ευρωσκεπτικισμό.

Η ακριβής σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, με τα ονόματα του πρωθυπουργού και των υπουργών να παραμένουν υπό διαπραγμάτευση.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, το κόμμα του Λουίτζι ντι Μάιο έλαβε το 32% των ψήφων, ενώ η Λίγκα του Βορρά -υπό την προεδρία του Ματέο Σαλβίνι- έλαβε το 17%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι δύο πλευρές έχουν καταγράψει σημαντική σύγκλιση ως προς τη μείωση των φόρων και τη λήψη μέτρων για την παράνομη μετανάστευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.