ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ. Νετανιάχου: «Δε θα παραιτηθώ ακόμη κι αν κατηγορηθώ για διαφθορά»

Μ. Νετανιάχου: «Δε θα παραιτηθώ ακόμη κι αν κατηγορηθώ για διαφθορά»

Τέλος στα σενάρια παραίτησής του, ακόμη κι αν κατηγορηθεί για διαφθορά βάζει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, διαμηνύοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Απριλίου, οι αρχές έχουν στα χέρια τους πολλές υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκεται το όνομά του. Ο Νετανιάχου όμως ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που κληθεί από το Γενικό Εισαγγελέα για ακρόαση πριν τις εκλογές. Η κλήση είναι απαραίτητο βήμα για να του ασκηθεί ποινική δίωξη.

Με βάση το νόμο, δεν είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα του ασκηθούν έντονες πιέσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεκαθάρισε τις προθέσεις του σε συνέντευξη τύπου από το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να παραιτηθώ, πρώτον επειδή δεν υπάρχει τίποτα, δεύτερον, επειδή ο νόμος δεν με υποχρεώνει για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για σοβαρή ρωγμή στη δημοκρατία του Ισραήλ.

Η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα αναμένεται τους επόμενους μήνες και οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Νετανιάχου να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ήταν μια κίνηση αντιπερισπασμού, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τυχόν κατηγορίες έχοντας νωπή λαϊκή εντολή.

Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία εις βάρος του, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές του Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ μεταδίδουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να του απαγγελθούν κατηγορίες για μία από τις υποθέσεις όπου εμπλέκεται το όνομά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.