ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Brexit: Συνάντηση Μέι- Γιούνκερ σήμερα- Ελπίζει σε παραχωρήσεις της τελευταίας στιγμής η Βρετανίδα πρωθυπουργός

Brexit: Συνάντηση Μέι- Γιούνκερ σήμερα- Ελπίζει σε παραχωρήσεις της τελευταίας στιγμής η Βρετανίδα πρωθυπουργός

Τετ – α – τετ θα έχουν σήμερα οι Τερέζα Μέι και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σήμερα στις Βρυξέλλες, με κύριο θέμα της συζήτησης τους βεβαίως το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων του Brexit.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσμένει σε πιθανές παραχωρήσεις της τελευταίας στιγμής από την Ευρωπαϊκή πλευρά που θα της επιτρέψουν να επιστρέψει στο Λονδίνο και να περάσει τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο της.

Ενδεικτικές του κλίματος στις Βρυξέλλες είναι όμως οι χθεσινές δηλώσεις Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στη Στουτγκάρδη πως “Δεν υπάρχει αρκετός χώρος πλέον στη συζήτηση αυτή που να μας επιτρέπει να αναμένουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα”, εννοώντας πως η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα και ως εκ τούτου η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Υπό αυτό το πρίσμα συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες, γύρω απο το θέμα αγκάθι, τα Ιρλανδικά σύνορα. Υπάρχει όμως μια ενδιαφέρουσα παράμετρος, τι γίνεται στο σενάριο επέκτασης της ημερομηνίας του Brexit, μεταφέροντας την απο τις 29 Μαρτίου στο καλοκαίρι δεδομένων των Ευρωεκλογών;

Ο πρόεδρος Γιούνκερ έδωσε απάντηση, λέγοντας πως όντας μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβει μέρος κανονικά στις Ευρωεκλογές. Εδώ όμως ξεκινούν τα ερωτήματα:

Θα λάβει μέρος, θα βγάλει Ευρωβουλευτές οι οποίοι θα πάνε στις Βρυξέλλες και μετά απο μερικές εβδομάδες ή μήνες θα ξαναφύγουν; Οι έδρες των Βρετανών Ευρωβουλευτών έχουν ήδη κατανεμηθεί σε άλλα κράτη μέλη, τι θα γίνει θα τις πάρουν πίσω; Θα πάει κόσμος να ψηφίσει για Ευρωεκλογές με ορίζοντα διμήνου;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε όλο αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας οικονομικοί παράγοντες τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζουν για απαντήσεις και αποφάσεις. Ήδη η Βρετανική οικονομία δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, με πιο πρόσφατο θύμα του Brexit το εργοστάσιο της Ιαπωνικής κατασκευαστικής οχημάτων Honda, που ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών της στο ΗΒ και τη μεταφορά των παραγωγικών της μονάδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.