ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Η Αυστρία απαγόρευσε με νόμο τη μαντίλα στα σχολεία

Η Αυστρία απαγόρευσε με νόμο τη μαντίλα στα σχολεία

Οι βουλευτές της Αυστρίας ενέκριναν χθες Τετάρτη σχέδιο νόμου που καταρτίστηκε από την κυβερνητική συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς και απαγορεύει στις μαθήτριες πρωτοβάθμιων σχολείων να φορούν την ισλαμική μαντίλα.

Σε μια προσπάθεια να προκαταβάλουν τις επικρίσεις για τη διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων, οι συγγραφείς του κειμένου αναφέρονται σε «κάθε ένδυμα επηρεασμένο από την ιδεολογία ή τη θρησκεία που καλύπτει την κεφαλή».

Πάντως και οι δύο συνιστώσες της κυβερνητικής συμμαχίας, οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και οι ακροδεξιοί του Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), κατέστησαν σαφές ότι στο στόχαστρό τους βρίσκεται η ισλαμική μαντίλα.

Ο εκπρόσωπος του FPÖ για θέματα Παιδείας Βέντελιν Μέλτσερ εξήγησε ότι ο νόμος στέλνει «ένα μήνυμα εναντίον του πολιτικού Ισλάμ», ενώ ο βουλευτής του ÖVP Ρούντολφ Τάσνερ τόνισε πως ο νόμος ήταν απαραίτητος για να προστατευθούν τα κορίτσια από την «υποδούλωση».

Η κυβέρνηση διευκρίνισε εξάλλου ότι ο νόμος δεν αφορά τα τουρμπάνια των σιχ και τα κιπά των εβραίων.

Η οργάνωση των αυστριακών μουσουλμάνων IGGÖ κατήγγειλε τον νόμο χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενό του «αισχρό» και κάνοντας λόγο για «τακτική αντιπερισπασμού» από μέρους της κυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας ότι αφορά ελάχιστες μαθήτριες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχεδόν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το κείμενο. Ορισμένοι έκριναν ότι η κυβέρνηση δεξιάς-άκρας δεξιάς είχε κατά νου προωθώντας τον νόμο αυτό μάλλον να μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα, παρά το καλό των παιδιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.