ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυστρία: Ποια ήταν η εκρηκτική ξανθιά Ρωσίδα στο πλευρό του Στράχε; (βίντεο)

Αυστρία: Ποια ήταν η εκρηκτική ξανθιά Ρωσίδα στο πλευρό του Στράχε; (βίντεο)

Με την Αυστρία να στροβιλίζεται στη δίνη πρόωρων εκλογών και τον καγκελάριο της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς να ανακοινώνει την προσφυγή στην κάλπη το συντομότερο δυνατόν, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το «σκάνδαλο Ίμπιζα» αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του «υπ’ αριθμόν 2» της αυστριακής κυβέρνησης, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε.

Τα απόνερα του σκανδάλου έφθασαν ήδη στην αυστριακή καγκελαρία, με τον Σεμπάστιαν Κουρτς να αδειάζει τον κυβερνητικό του εταίρο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

Παρακολουθώντας την Παρασκευή το βράδυ τις αποκαλύψεις των γερμανικών ΜΜΕ «Der Spiegel» και «Süddeutsche Zeitung» για τον μέχρι τότε κυβερνητικό εταίρο του και αντικαγκελάριο, ο Κουρτς δήλωσε ότι ένιωσε «σοκ», «αποτροπιασμό» και «αηδία».

Τόνισε επίσης ότι θεωρεί καθήκον του να υπηρετεί την χώρα του και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρώην αρχηγός του κόμματος Ελευθερίας (FPÖ) να αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες.

Η εκρηκτική ξανθιά Ρωσίδα στο πλευρό του Στράχε

Την παραίτηση του Στράχε προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που τον δείχνει να συζητάει για την ανάθεση κρατικών συμβολαίων με μία γυναίκα που εμφανίζεται ως πλούσια ανιψιά ενός Ρώσου εκατομυριούχου, σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη της.

Το καλοκαίρι του 2017, σε βίλα στην Ίμπιζα, ο Στράχε προσέφερε σημαντικές δημόσιες συμβάσεις σε Ρώσο με αντάλλαγμα ρωσικές επενδύσεις στην μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας «Kronen Zeitung». Στο επίμαχο βίντεο έδινε την εικόνα του… μέθυσου που δεν συνάδει με το πολιτικό του αξίωμα.

Η Ρωσίδα με τα μακριά μαλλιά και το λευκό σορτσάκι είναι η Αλιόνα Μακάροβα – πιθανότατα είναι το ψευδώνυμό της.

Ααυστριακά ΜΜΕ “πυροβολούν” τον Στράχε λέγοντας πως η Αλιόνα έχει ισχυρές διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο καθώς ο θείος της έχει επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Μακάροβα, όπως ισχυρίζεται, έχει μετακομίσει με την κόρη της στην Αυστρία και η δουλειά της είναι να ξοδεύει τα εκατομμύρια της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο επίμαχο βίντεο η γυναίκα αυτή φέρεται να λέει στον Στράχε ότι είναι πολύ πλούσια κι ότι θέλει να αγοράσει το 50% της αυστριακής εφημερίδας «Kronen Zeitung».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.